20 Ağustos 2012 tarihinde polis merkezinin yanına çekici ile bırakılan bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla 10 kişinin öldüğü saldırı sonrası tutuklanan 7 kişiden 2'si tahliye oldu. Mahkeme heyeti, bomba yüklü otomobili çekiciye yüklettirdiği ileri sürülen ilkokul müdür yardımcısı Mahmut H. ile bomba yüklü aracı Gaziantep'e getiren çekici şoförü Mustafa Ç.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Davanın 1 Kasım'da görülen duruşmasında serbest kalan ve Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne dönen öğretmen Mahmut H., Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu ve 12 Kasım'da, tutuklanmadan önce çalıştığı okulda yine müdür baş yardımcısı olarak görevlendirildi.

ÖĞRETMEN VE ÇEKİCİ ŞOFÖRÜ SERBEST KALDI

Türkiye'yi şoke eden bombalı saldırının ardından tutuklanan Mahmut H. ile Mustafa Ç., geçen 1 Kasım günü yapılan duruşmada mahkeme heyeti tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, yargılama süresince suçlamaları kabul etmeyen Mahmut H. ile Mustafa Ç.'yi, 'Saldırının gerçekleştiği eylem konusunda haklarında delil bulunmakla birlikte, tutuklanmanın tedbir amaçlı oluşu ve oturum adreslerinin bilinmesini' göz önünde tutarak tutuksuz yargılanmasına karar vererek salıverdi.

MÜDÜR BAŞYARDIMCISI OLARAK GÖREVİNE DÖNDÜ

Serbest kaldıktan sonra çekici şoförü Mustafa Ç. ile birlikte Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne dönen Mahmut H., bir süre dinlendikten sonra görevine dönmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptığı değerlendirme sonrası Mahmut H.'nin tutuklanmadan önce çalıştığı Şair İbrahim Rafet İlkokulu'na yeniden atadı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı sonrası Mahmut H., Şair İbrahim Rafet İlkokulu'nda eskisi gibi Müdür Başyardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

MAHMUT H.: İŞİMİN BAŞINDAYIM

Gazetecilerin görüşme taleplerini kabul etmeyen ve görüntülenmemek için görev yaptığı okuldan dışarı çıkmayan Mahmut H., kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, davaya ilişkin yorum yapamayacağını ifade etti. Görevinin başında olduğunu söyleyen Mahmut H., "1 Kasım'da yapılan duruşmada beraatımı talep ettim. Mahkeme heyeti de serbest bıraktı. Siverek'e dönünce Milli Eğitim'e başvurdum ve üstlerim yeniden eski okulumda, eskisi gibi Müdür Başyardımcısı olarak görevlendirdi. Şimdi işimin başındayım, halen devam ettiği için davayla ilgili konuşmuyorum" dedi. Serbest kalan ve Siverek'e dönen çekici şoförü Mustafa Ç.'nin ise kimseyle iletişim kurmadığı bildirildi.