Dikkat çeken bilgiler veren Söylemez, sendikaların para sıkıntısı olmadığını ve hükümetin bunlardan vergi alması gerektiğini söyledi.

İşçinin bütün sorunlarına değinen Söylemez, “Sendikalar var ama yok gibi. Bütün sendikalar için geçerli. İnşallah biz bu duruma düşmeyiz. Biz yapın, kırın, eylem yapın demiyoruz ama haksızlık karşısında susmayın. Hangi iktidar, hangi iş veren olursa olsun, haksızlık yapıyorsa bunu önlemek istiyoruz. İşçinin insan gibi yaşama hakkı vardır. Bunu kimse dile getirmiyor” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKAN’INDAN ÇOK MAAŞ ALIYORLAR

Bazı sendikaların Cumhurbaşkanı’ndan çok maaş aldığını iddia eden Söylemez, "Buna rağmen sendikalar görevini yerine getiremiyor. Gidip kayıt alıyorlar iş verenden. İşçiler ise sendikalar hakkında bilgi sahibi olmadan gidip körü körüne üye oluyor" dedi.

İŞÇİ GARANTİ FONLARI VAR

Durumu iyi olmayan işçiler için garanti fonu olduğunu anlatan Söylemez, "Garanti fonları var. Durumu iyi olmayan esnaf bu garanti fonlarından yararlanamıyor. İşi olanlar faydalanıyor, krediye ihtiyacı olmayan kişiler. İşi olmayan esnaflar yararlanmıyor. Adalet güzel şekilde dağıtılmıyor” şeklinde konuştu.

SENDİKA AĞLARI

Sendikların para konusunda sıkıntı yaşamadığına dikkat çeken Söylemez, "Ancak bunlar işçiler için harcanmıyor. Devlet sendiklardan vergi almalı. İşçiye harcamıyor. Paki nereye gidiyor bu para? Biz daha önce sendikalara üye olan işçiler, işinden atıldığı zaman kısmende olsa maaşını ödüyorduk. Daha sonra bir yasa çıkarıldı. İşinden çıkarılan işçilerin maaşı verilemez diye. Sendikalar, artık bu durumu kullanıyor”

İŞÇİLER HAKLARINI BİLMELİ

Söylemez, "İşçiler sendika lafını duyunca kaçıyor. ‘Biz bir faydasını görmedik. Bizi üye yaptı gitti’ diyor. İş verenler, sendiklardan anlaşmadan önce işçinin onayını almalıdır. Ve işçilerin bilinçlenmesi lazım. Hangi haklara sahip olduklarını bilmeliler. Sendika faaliyetleri sonucunda çıkarılan işçilerin bir yasal güvence hakkı vardır. İşinden çıkarılan işçiye işi iade ediliyor. Ve çalışmadığı süreçlerin maaşları ödeniyor” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT