Hain saldırıda Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak, piyade sözleşmeli er Emre Karaaslan, piyade sözleşmeli er Sercan Kara, Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun, Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük, Jandarma Sözleşmeli Er Erkan Karaca ile korucular Osman Yeşil ve Alaattin Tekin şehit oldu. Bir şehidin ailesine haber verilmediği için ismi açıklanmadı. İşte şehitlerin hikayeleri...

Şemdinli şehitlerinin isimleri belli oldu! 7 bölgeye şehit ateşi düştüBİR AY ÖNCE BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN UÇAK BİLETİ İSTEMİŞLER
Şemdinli şehit düşen piyade sözleşmeli er Tayfun Kavun'un (26) Kırşehir'deki baba evinde yas var. Acı haberi alan Kuşdilli Mahallesi'ndeki baba Recep ve anne Ayşe Kavun yıkıldı. Şehidin Kırşehir Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan annesi Ayşe ve işçi babası Recep Kavun, acı haberi alınca gözyaşı döktü. Kavun'un 3 yıldır Hakkari'de görev yaptığı, 4 ay önce ailesinin yanına gelerek iznini geçirdiği öğrenildi. Şehidin komşusu Duran Aslan, ailenin Neşet Ertaş Kültür Merkezi açılışında Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü ifade ederek, "Kültür Merkezi açılışında Başbakan Yıldırım'a, asker oğullarının yanına Hakkari'ye gitmek istediklerini söylemişlerdi. Yetkililer de biletlerini almışlardı. Gideceklerdi." dedi.

Şemdinli şehitlerinin isimleri belli oldu! 7 bölgeye şehit ateşi düştüŞARK GÖREVİNİN BİTMESİNE 6 AY KALMIŞTI
Şemdinli şehitlerinden Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın (28) Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı. Karapınar beldesinde yaşayan şehidin babası Cevat ile annesi Hacer Kurak'a acı haberi alınca fenalaştı. Şehit Kurak'ın baba ocağına Türk bayrağı asıldı, büyük üzüntü yaşayan ailesine akrabaları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin fenalaşan bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit evinde Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bekar olan şehit Kurak'ın 2014'ten bu yana Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde uzman çavuş olarak görev yaptığı ve şark görevinin bitmesine 6 ay kaldığı öğrenildi.

Şemdinli şehitlerinin isimleri belli oldu! 7 bölgeye şehit ateşi düştüEMRE KARAASLAN 8 AYLIK SÖZLEŞMELİ ERDİ...
Şemdinli şehitlerinden Piyade sözleşmeli er Emre Karaaslan'ın Bursa'daki evine de acı haber ulaştı. Karaaslan'ın (24) şehadet haberi, Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi'nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı, bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Karaaslan'ın yakınları ve komşuları, şehidin eşi Ezgi Helin, babası İhsan ve annesi Naciye Karaaslan'a taziyelerini iletti. Üç kardeşten biri olduğu belirtilen Karaaslan'ın bu yıl mart ayında göreve başladığı, kısa süre önce de evlendiği

Şemdinli şehitlerinin isimleri belli oldu! 7 bölgeye şehit ateşi düştüTAYİNİ FOÇA'YA ÇIKTI AMA O HAKKARİ'YE GERİ DÖNDÜ
Şemdinli'de şehit düşen Piyade sözleşmeli er Sercan Kara'nın (26) Isparta'daki babaevinde de yas var. Şehadet haberi, Gelendost ilçesi Yenice köyünde yaşayan baba Menderes Kara'ya, Yalvaç Kaymakamı Aytekin Yılmaz tarafından verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Kara'nın yakınları ve komşuları, taziye için eve gelmeye başladı. Şehit Kara'nın 4 yıldır görev yaptığı, kardeşi Adil Kara'nın da uzman er olmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi. Sercan Kara'nın tayininin İzmir Foça'ya çıktığı ancak, yeniden geçici görevle Hakkari'ye gittiği belirtildi.

Şemdinli şehitlerinin isimleri belli oldu! 7 bölgeye şehit ateşi düştüBABASIYLA MUTLU GÜNLERİ BU FOTOĞRAFLARDA KALDI
Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesindeki çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük'ün Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki baba evine ateş düştü. Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük'ün şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından Özsoğuksu Mahallesi'nde oturan babası Cuma Küçük'e verildi. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrağı asıldı.

Şemdinli şehitlerinin isimleri belli oldu! 7 bölgeye şehit ateşi düştüANNE VE BABASI 11 YIL ÖNCE BOŞANMIŞ
Şemdinli'de şehit düşen Jandarma Sözleşmeli Er 28 yaşındaki Erkan Karaca'nın memleketi Samsun'daki ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu. Bekar olan Jandarma Sözleşmeli Er Erkan Karaca'nın acı haberi, babası Ayhan Karaca'ya ilçe protokolü tarafından verildi. Baba Ayhan Karaca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, anne ve babasının 11 yıl önce boşandığı, 1 kız kardeşinin olduğu öğrenildi.

Şemdinli şehitlerinin isimleri belli oldu! 7 bölgeye şehit ateşi düştü

ŞEHİT KORUCULARIN YAKINLARI ÇATIŞMA BÖLGESİNE AKIN ETTİ
Şemdinli'deki atışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehit korucuların yakınları çatışmanın çıktığı bölgeye akın etti. Şehit yakınlarının bölgedeki sessiz bekleyişleri sürüyor. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu Köyü'nde defnedileceği belirtildi.