Sektörel birlikteliğin sağlanması halinde Gaziantep’in dünyanın en büyük halı üreten kenti unvanını koruyabileceğini ifade eden Kaplan, “Sektörümüzün bütün paydaşlarıyla lideri olduğumuz makine halısında sürdürülebilir liderlik için ortak hareket etmek zorundayız, sektörel birlikteliğin sağlanabilmesi için çalışıyoruz” dedi.

LİDERLİĞİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ

GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan yaptığı değerlendirmede “Makine halısı üretiminin merkezi ve dünyanın en fazla halı üreten ülkesi olarak konumumuzu koruyoruz. Yılın yedi aylık sürecinde 922 milyon 406 bin dolarlık halı ihracatı yaparak bir önceki döneme oranla %10.3’lük artışla ihracatımızı yükselttik. Temmuz ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 20,3’lük artışla 151 milyon 124 bin dolarlık ihracata imza atıldı. Emeği geçen üretici ve ihracatçılarımızı kutluyorum” dedi.

EĞİTİMLİ İNSAN İŞ GÜCÜ EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ

Sektöre yetenekli gençlerin kazandırılması yönünde önemli çalışmalara imza atıldığının da altını çizen Başkan Kaplan “Türkiye makine halısında dünya üretiminin büyük bir bölümü gerçekleştirerek rakipsiz olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ancak bu liderliği sürdürülebilir hale getirmek zorundayız. Devraldığımız bu mirası gelecek nesillere daha çok büyüterek ve geliştirerek devretmek bütün sektör temsilcilerimizin ortak görevi. Sektöre gençlerimizi kazandırmak için eğitim alanında önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Meslek liselerinde makine halısı bölümü, desen tasarım bölümü ve sektörümüzle ilgili diğer bölümleri açtırabilmek var olanların ise müfredat ve donanım olarak güncellenmesi için milli eğitim müdürlüğümüzle koordineli olarak çalışıyoruz" dedi. HABER MERKEZİ