Meclis toplantısına 29 Ekim Mahallesindeki park sıkıntısı damgasını vurdu.

MAHALLENİN TEK PARKI

29 Ekim Mahallesi, park, eğitim tesisi, belediye hizmet alanı, kültürel tesis ve cami alanı uygulama imar planı değişikliği maddesi görüşülüren söz alan CHP Meclis üyesi Mehmet Sucu 29 Ekim Mahallesi’ndeki park alanının ve oradaki ağaçların kesilmesi nedeniyle mahallelinin, şikayetçi olduğunu söyledi. Sucu, “29 Ekim Mahallesi’nden bu konuda bir şikayet var. Özellikle son 10 gün içerisinde benimle irtibata geçenler oldu, bu konu ile ilgili. Oradaki parkların kesilip o parkların yok olmasını mahalleliler istemiyor. Sizde, bu konuyla ilgili ne yaparsınız? Nasıl çözüm üretirsiniz? Bunu düşünmenizi istiyorum. Çünkü oradakiler mahallenin tek parkı olduğunu söylüyor. Komisyon başkanı üyelerinin bunu, gözden geçirmesini rica ediyorum. Biliyorsunuz ki, o mahallede park sıkıntısı hat safhada, geçmişten gelen uygulamalardan dolayı. Şikayetleri lütfen dikkate alın” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Bu plan bütünlüğü içerinde öteden yani dere boyunun oradan başlayıp, bu uca gelene kadar bir yeşil alan elde edeceğiz. Yeşil alanın ucunda iki tane sosyal tesis olacak orayı sadece 29 Ekim Mahallesi olarak düşünmemek gerekiyor. Meclisimizi zora düşürecek hiçbir hareketin içerisinde bulunmayız. Sizlerde kabul ederseniz ki o bölgede yeşil alan sıkıntısı has safhada. Bundan hareketle mevcut gıda bankasının olduğu yerde geçmiş dönemde vakıflardan kiralanan yerleri sizlerin sayesinde takasla biz kendi üzerimize aldık. Bu bölgede daha önce halı sahanın yanında çukur bir yer vardı onu doldurduk. Küçücük bir park yaptık. Gıda bankası ve halı sahanın orada. Acayip bir yoğunluk ve talep gördük. Yeşile çok büyük bir ihtiyaç var. Tabi yalnızca yeşile değil. Okulada sosyal tesisede ihtiyaç var. Eğer 29 Ekim Mahallesi’ndeki bir sosyal tesise, taziye evine gittiyseniz oranın ne şartlarda sağlıksız bir şekilde hizmet verdiğini görmüş olacaksınız. Bayanlar kısmına girdiğinizde küçücük bir alan nefes alacak yer yok. Erkek bölümünde de dikkat ederseniz içerisindeki cemaat kadar en az o kadarda cemat dışarıda var. Devamlı çadır kurmak zorunda kalıyoruz” ifadesini kullandı.

OKUL İHTİYACI

Bölgede nufüs yoğunluğundan dolayı okul ihtiyacının had safhada olduğunu belirten Fadıloğlu, "Bölgede okul alanı bulmaktada zorlanıyoruz. Mevcut şu andaki sosyal tesis yaptığımız yere eğer sosyal tesis yapmasaydık okul yapmak zorunda kalacaktık. Fakat biz oradaki planlamada komisyondaki arkadaşlarımız onları inceleyip görecekler ki, mevcut okulun yanına mevcut sosyal tesisini iptal edip onun yanına okul koyarak iki okul kazanmış olacağız. İkincisi sosyal tesisi arka tarafa atarak otapark problemlerinden oradaki ana cadeddenin yükünü oratadan kaldıracağız. Şimdi bireysel olarak üç beş tane adamın hesabını yaparak şimdiye kadar iş yapmadık. Bundan sonrada yapmayız. Eğer bu plan bütünlüğü içerisinde öteden dere boyunun oradan başlayıp bu uca gelene kadar bu yeşil alan elde edeceğiz. Yeşil alanın ucunda iki tane sosyal tesis olacak orayı sadece 29 Ekim Mahallesi olarak düşünmemek gerekiyor” dedi. Ayşegül BAĞCI