CHP Şahinbey ve Şehitkamil belediye meclis üyesi adaylarının belirlendiği ön seçime yapılan itirazlar sonuçlandı. Şahinbey'de sayımlar yeniden yapılıp, sıralamada değişiklikler olurken, Şehitkamil için yapılan itirazlar ise dün sabah saatlerinde toplanan yönetim tarafından reddedildi. CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar, itirazların nedenini 'hazımsızlık' olarak değerlendirdi.

CHP'de Pazar günü yapılan ön seçimin ardından bazı Belediye Meclis üyesi adayları sayımların düzgün yapılmadığını öne sürerek tekrar sayılması için İl teşkilatına dilekçe verdi. Şahinbey'in ardından Şehitkamil'de de oy kullanmaya müdahaleler olduğu, ölen kişiler veya şehir dışında olanların yerine oy kullanıldığı iddia edilerek itirazda bulunuldu.

İL YÖNETİMİ TOPLANDI

İtirazlar üzerine İl Yönetimi toplandı ve Şahinbey'de sayımların yeniden yapılmasına, Şehitkamil'de ise komisyon kurulmasına karar verdi.

ŞEHİTKAMİL'DEKİ İTİRAZA RED

İl Yönetimi dün sabah saatlerinde olağanüstü toplanarak Şehitkamil'deki itirazları değerlendirdi. Yönetim, Şehitkamil'deki görüntüleri izleyerek, itirazların reddine karar verdi.

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar, itiraz edenlerin sıralamaya girmeyen, sıralamayı hazmedemeyen kişiler olduğunu belirterek, "Önemli olan meclis üyesi adayı olmak değil, Gaziantep'tek belediyeyi kazanmaktır. Birinci sırada olsan ne olur, sonuncu sırada olsan ne olur? Biz atama yapılmaması için günlerce mücadele verdik. Seçim sürecinde 48 saat ayakta kaldım. Hiçbir yönlendirme olmamıştır. Kimse kimsenin yerine oy kullanmamıştır. Bunların tamamı dedikodu" dedi.

ŞAHİNBEY'DE SIRALAMADA DEĞİŞİM

Şahinbey'de sayımlar yeniden yapıldı ve gece yarısına kadar devam eden sayımda ilk 9 sıra hariç, bazı sıralamalarda değişiklikler oldu.

Meral KINACILAR