Şehitkamil Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Faaliyet raporuyla birlikte mecliste 35 gündem maddesi görüşüldü. CHP'li 5 meclis üyesinin red oyu verdiği faaliyet raporu oy çokluğu ile meclisten geçti. Fadıloğlu, kendilerine ödül getiren biyolojik gölet ve MÖP projeleri başta olmak üzere hayata geçirdikleri proje ve hizmetleri anlatarak, "Bu iş ekip işi. Belediyemizde ekip ruhu hakim. Başarımız tek kişiye endeksli değil, ekip olarak hizmet yapıyoruz. Onun için her şeyi ekibimizle birlikte başardık" dedi. Fadıloğlu, CHP'li meclis üyelerinin kentsel dönüşümle ilgili eleştirilerine ise, "Kentsel dönüşümü şov amaçlı yapmak bana doğru gelmiyor. Öyle olsa vurur geçerim. 3'e, 5'e bakmam, İpek yoluna 15'er katlı binaları dikerim. O zaman Karşıyaka hava almaz" diye konuştu.

ANTEPEVLERİNİN DOKUSUNU BOZMAYACAĞIZ

Kentsel dönüşüm, asfalt, yeşil alan projelerini anlatan Fadıloğlu,, 75 adet sosyal tesisi hayata geçirdiklerini, ilçede 5 bin dedektör dağıttıklarını ve çok sayıda ailenin hayatını kurtardıklarını belirtti. Evler arasında tamirci, galerici bırakmayacaklarını söyleyen Fadıloğlu, sokak sağlıklaştırma projesinde Antepevlerinin dokusunu bozmayacaklarını, mevcut dükkanların haricinde buralara cafe, restorant izni vermeyeceklerini ifade etti. Fadıloğlu, "Bu şekilde buralar illegal işlerin döndüğü yerler oluyor" dedi.

Demirci’den faaliyet eleştirisi

Öte yandan CHP Şehitkamil Meclis üyesi İrfan Demirci, belediyenin faaliyet raporunu incelediğini, birtakım eksiklikler gördüğünü belirterek "Geçen sene faaliyet raporu 108 sayfaydı. Bu yıl 213 sayfa ancak mali veriler eksik. Taşeron işçi sayısı yok. 204 karardan 121'i imar değişiklikleri. Bu kentin imarı yamalı bohçaya döndü. İmar değişiklikleri ile isteseniz de istemesenizde birilerine rant sağlıyorsunuz. Neden imar planını genel yapmıyorsunuz? Belediyemize karşı açılan dava sayısında artış var. Kentsel dönüşüm için meclisten 50 Milyon TL yetki alındı. Bunun sadece 28,9 milyon TL'si kullanılmış. İhtiyaç yoksa niye 50 Milyon TL alındı. İlçelere sosyal tesisler yapıyorsunuz, ancak Yunus Emre Mahallesi'ne yapmıyorsunuz. Kentsel dönüşümde insanların mağdur edildiğini de görüyoruz"dedi.

Demirci’nin belediye ve kendisine yönelik tüm sorularına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yanıt verdi. Fadıloğlu, Kentsel dönüşümde al paranı git demediklerini, kentsel dönüşümü şov amaçlı yapmadıklarını belirterek, "Kentsel dönüşümü şov amaçlı yapmak bana doğru gelmiyor. Şov amaçlı yapsam, 3'e, 5'e bakmam İpek yoluna 15'er katlı binaları dikerim. O zaman Karşıyaka hava almaz Kentsel dönüşüm yaparken vatandaşın gönüllü olmasına özen gösteriyoruz. Şova yönelik olsa vurur geçerim" dedi.

25 ZABITA ALINDI MI?

CHP'li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım da, Fadıloğlu'na sokak sağlıklaştırmayla ilgili Antepevlerinin cafe, restaurant olarak kullanılmasına izin vermeyeceğini söyleyerek, Büyükşehir Belediyesiyle tezat düşüp düşmediğini sordu. Hurşit Yıldırım, "Yeşil alana önem verdiğinizi söylüyorsunuz ancak yeşil alanı konut alanına çeviyorsunuz. Şekabel üzerinden 25 zabıta alındı bu kadrolaşma değil mi?" dedi.

Fadıloğlu da, "Biz sokak sağlıklaştırmayı kendi başımıza yapmıyoruz. ÇEKÜL Vakfından görüş alıyoruz. Bey Mahallesi'nde öyle bir proje uygun görüldü, bizim ilçede bu şekilde bir projenin daha iyi olacağı belirtildi. Ayrıca biz yeşil alanları konuta çevirmiyoruz. O yeşil alan imar planında zaten konut. Birde zabıtaya personel almadık" dedi. Konuşmaların ardından faaliyet raporunun oylanmasına geçildi. Fadıloğlu yerini Başkan Vekili Cebbar Özkara'ya bıraktı. 5 CHP'li meclis üyesinin red oyuna karşılık, faaliyet raporu oy çokluğu ile meclisten geçti. CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu da söz alarak, yeşil alanların konut alanına çevrilmesini gündeme getirdi.