Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep Çocuk Liginde, 2013-2014 Sezonuna galibiyetlerle başlayan Şehitkamil Belediyespor Çocuk Ligi Satranç Takımı, sezon sonu hedefini ligin zirvesi olarak belirledi.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

TSF Gaziantep Satranç Çocuk Ligini, GKV Kırmızı ve SANKO Spor Kulübü önünde elde ettiği 4-0’lık galibiyetlerle açan Şehitkamil Belediyespor Çocuk Ligi Satranç Takımı, sezon sonu hedefini birincilik olarak belirledi. Şehitkamil Belediyespor Kulübü Satranç Antrenörü Veysel Çankaya, Satranç Çocuk Ligi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bu ligdeki asıl amacımız sporcularımızın takım ruhu içerisinde birlikte hareket edebilme yeteneğini geliştirmek, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamak ve çocuk yaş grubu satranç sporcularının maç eksiğini tamamlamaktır. Lige 2 güzel galibiyetle başladık, 18- 19 Ocakta gerçekleştirilecek 2. hafta müsabakalarında ise Şahinbey Belediyespor ve GKV Sarı ekipleriyle karşılaşacağız, şu anda hazırlıklarımız tüm hızı ile devam ediyor, sporcularımızla birlikte sezonu zirvede tamamlamayı arzu ediyoruz, umut ediyorum ki bu amacımıza ulaşırız” İfadelerini kullandı.

SATRANÇIN ADRESİ ŞEHİTKAMİL

Şehitkamil Belediyesi, Satranç Eğitim Merkezinde gösterdiği faaliyetler, düzenlediği satranç yarışmaları ve organizasyonlarıyla satranç severlerin yanında ve destekçisi olmaya devam ediyor. Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Remzi Ekinci, Şehitkamil Belediye Başkanlığıyla birlikte sezon içerisinde birçok başarılı organizasyona imza atıklarını belirterek, Gaziantep’te satranç branşının gelişmesinde ve özellikle okullarda yaygınlaşmasında Şehitkamil Belediyesinin rolünün büyük olduğunun altını çizdi. Ekinci, “ Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve kıymetli ekibi ilimizde satranç branşının gelişmesi için, bizlere büyük destek veriyor, sezon içerisinde yüzlerce sporcunun katılımı ile düzenlenen turnuvalar, yine kulüpler arası turnuvalara verilen sponsorluk destekleri, Şehitkamil Satranç Eğitim Merkezinde farklı yaş guruplarında yüzlerce sporcumuzun eğitim görmesi branşımız adına mutluluk verici. Ben bu nedenlerden dolayı belediye başkanımız ve ekibine, sporcularımız ve temsil ettiğim Türkiye Satranç Federasyonu Adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

HABER MERKEZİ BÜLTEN