AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin ve beraberindeki heyet, Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.
Gaziantep’te, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne sayılı günler kala seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı, Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ziyaret etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve teşkilat üyeleri, şehit aileleri ile yakından ilgilenerek onların sorunlarını ve isteklerini dinledi.
Hükümetin şehit ailelerine her konuda destek verdiğini belirten, Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hamza Bayındır, “Bugün 320 lira alan bir şehit ailesi bugün 1400 TL alıyor. Bu söylediklerimin hiçbirisi yalan değil. Hükümetimiz şehit ailelerine elini uzattı ve onların duasını aldı. Şehit ailelerinin yüzünü güldürdüler. Fatma Şahin’e tüm şehit aileleri adına teşekkür ederim. Şehit ailelerine her türlü ilgiyi gösterdiler. Hükümetimiz sayesinde şehit ailelerine ikinci bir iş hakkı tanındı” dedi.
Şehitlik mertebesinin önemine değinen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Sizler ciğerparelerinizi bu vatan uğruna feda ettiniz. Onlar da bu vatan ve millet uğruna canlarını feda ettiler. Allah mekanlarını cennet etsin. Onlar zaten peygamber makamındadırlar. Onlar bize şefaat edecekler” diye konuştu.
Tarih boyunca bu topraklar için bedel ödendiğini hatırlatan Başkan adayı Fatma Şahin, “Ciğer parelerimiz bizim milletimiz, istikbalimiz, namusumuz, için canlarını feda ettiler. Bayrağımızı hür ve bağımsız olarak dalgalandırıyorsak şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimiz peygamber makamındalar. Sizlerin hayır duanızın yolumuzu aydınlatmasını yüce mevlamdan diliyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır. Bu topraklar herhangi bir toprak değil. Tarih boyunca hep bedel ödendi. Hep anaların ve babaların canları yandı. Babaların gözyaşları içine aktı. Bize düşen kısım şehit ailelerinin yaşamını kolaylaştırmaktı. Onların yanında olmaktı. Bundan sonraki yaşamlarında ellerinden tutmaktı. Çözüm süreci ile daha fazla yanmasın diye büyük gayret gösteriliyor” şeklinde konuştu.