Gaziantep’te Cuma ve cumartesi günü bir anda telefon ve mesajlar yüzünden büyük bir gerginlik yaşandı. Herkes birbirini arayarak, dışarı çıkmamasını, alışveriş merkezlerine gitmemelerini istedi. Yayılan şehir efsanesinin insanları tedirgin ve huzursuz etmesi üzerine Gaziantep Valisi Erdal Ata, bir açıklama yaparak vatandaşları sakin olmaya çağırmak zorunda kaldı.
NELER SÖYLENİLDİ
Bazı telefonlara mesajlar geçildiği ve Gaziantep’te bomba yüklü bir aracın dolaştığı, emniyet müdürlüğünün de insanların sokağa çıkmamasını yönünde mesajlar geçtiği iddia edildi. Bununla yetinilmedi, bu kez bazı alışveriş merkezlerinin boşaltıldığı söylentileri çıkarıldı. Şehirde herkes birbirini arayarak, yakınlarını ve arkadaşlarını uyarırken, bu arada gazetecilere de haber gerçekmiş gibi telefonlar açılmaya başlandı. Bu söylentilere bir gece önce bir eğlence mekanına alınmadıkları için öfkelenip bomba atanların, sanki bir terör saldırısı gibi yayılması da etkili oldu. Bu gelişme ile birlikte yapılan söylentiler Gaziantep’te büyük bir tedirginlik yaratınca, duruma Vali Erdal Ata el koydu ve bu tür söylentilere itibar edilmemesini istedi.
TEDİRGİNLİK YARATMAK İSTİYORLAR
Gaziantep Valisi Erdal Ata, kentte yaşanan gerginlik üzerine, kamuoyuna bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Hatay İli Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama olayından sonra İlimizde doğru olmayan bazı söylentilerin vatandaşlarımız arasında kulaktan kulağa söylenerek yayıldığı, vatandaşlarımızın bilerek veya bilmeyerek bu asılsız söylentilerin yayılmasına neden oldukları, böylece Gaziantep ilimizde yaşayan vatandaşlarımız arasında tedirginlik ve endişenin arttığı alınan duyumlardan gözlemlenmektedir.Tüm vatandaşlarımızın aslı olmayan bu söylentilere itibar etmemelerini saygıyla duyuruyoruz.
Gaziantep’te Cuma ve cumartesi günü bir anda telefon ve mesajlar yüzünden büyük bir gerginlik yaşandı. Herkes birbirini arayarak, dışarı çıkmamasını, alışveriş merkezlerine gitmemelerini istedi. Yayılan şehir efsanesinin insanları tedirgin ve huzursuz etmesi üzerine Gaziantep Valisi Erdal Ata, bir açıklama yaparak vatandaşları sakin olmaya çağırmak zorunda kaldı.NELER SÖYLENİLDİBazı telefonlara mesajlar geçildiği ve Gaziantep’te bomba yüklü bir aracın dolaştığı, emniyet müdürlüğünün de insanların sokağa çıkmamasını yönünde mesajlar geçtiği iddia edildi. Bununla yetinilmedi, bu kez bazı alışveriş merkezlerinin boşaltıldığı söylentileri çıkarıldı. Şehirde herkes birbirini arayarak, yakınlarını ve arkadaşlarını uyarırken, bu arada gazetecilere de haber gerçekmiş gibi telefonlar açılmaya başlandı. Bu söylentilere bir gece önce bir eğlence mekanına alınmadıkları için öfkelenip bomba atanların, sanki bir terör saldırısı gibi yayılması da etkili oldu. Bu gelişme ile birlikte yapılan söylentiler Gaziantep’te büyük bir tedirginlik yaratınca, duruma Vali Erdal Ata el koydu ve bu tür söylentilere itibar edilmemesini istedi.TEDİRGİNLİK YARATMAK İSTİYORLARGaziantep Valisi Erdal Ata, kentte yaşanan gerginlik üzerine, kamuoyuna bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:“Hatay İli Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama olayından sonra İlimizde doğru olmayan bazı söylentilerin vatandaşlarımız arasında kulaktan kulağa söylenerek yayıldığı, vatandaşlarımızın bilerek veya bilmeyerek bu asılsız söylentilerin yayılmasına neden oldukları, böylece Gaziantep ilimizde yaşayan vatandaşlarımız arasında tedirginlik ve endişenin arttığı alınan duyumlardan gözlemlenmektedir.Tüm vatandaşlarımızın aslı olmayan bu söylentilere itibar etmemelerini saygıyla duyuruyoruz.