Gaziantep Şehitkamil Belediyesi 2013 yılı Nisan ayı Meclis toplantısı birinci birleşimi Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında yapıldı. Mecliste 2012 yılı denetim komisyon raporunun meclisin bilgisine sunulması sırasında CHP'li Meclis üyeleri ile Başkan Fadıloğlu arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Fadıloğlu, "Sizin zihniyetiniz gibi etrafını zengin eden belediye başkanlarından değiliz. Şeffaf, ortak akıllı şehrimizi yönetiyoruz"dedi.

ŞEFFAF VE ORTAK AKILLA ŞEHRİ YÖNETİYORUZ

Gündemin 7. maddesi olan 2012 yılı denetim komisyon raporunun meclisin bilgisine sunulmasıyla ilgili maddesi üzerinde söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, bazı belediyeler doğrudan teminde sürekli aynı kişilere iş veriyorlar. Bizde durum ne? Doğrudan teminler halka, esnafa yansıyor mu?" diye sordu. Fadıloğlu, "2012 yılında doğrudan temin yüzde 4,65, yüzde 10'u aşan belediyeler var. Bu da bizim ne kadar hassas olduğumuzu gösteriyor" dedi. CHP'li Meclis üyesi İrfan Demirci de, "Denetim komisyonunun raporu keşke meclis gündemiyle birlikte bize verilse. Belki önereceğimiz şeyler olur" dedi.

HERŞEYİN ALTINDA BİR ŞEY ARIYORSUNUZ

Demirci'nin sözleri üzerine Fadıloğlu, "Belgeyi isteyin verelim. Herşeyin tersi savunulabilir. Yüzde 4.5'e teşekkür edeceğinize herşeyin altında birşeyler arıyorsunuz. Sizin zihniyetiniz gibi etrafını zengin eden belediye başkanlarından değiliz. Şeffaf, ortak akıllı şehrimizi yönetiyoruz"dedi. Hurşit Yıldırım ise, "Ortamı bu kadar hararetlendirmeye ne gerek var? Sizin görmediğinizi belki biz görürüz. Biz zamanında Yavuzeli'ne bir sosyal tesis istedik. Sizin meclis üyeleriniz 10 tane çöp konteynırı verebileceklerini söyledi. Şimdi gündemde Yavuzeli'ne sosyal tesis yapılacağı maddesi var" dedi. Ak Partili Meclis üyesi Hurşit yıldırım'ın sözleri üzerine, "Siz öğrencilerin kalacağı yurtlara karşı çıkıyorsunuz" dedi. Daha sonra seçimlere geçildi.

MECLİSTE SEÇİM GÜNÜ

46 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste encümen üyeliği, İmar Komisyonu, Bütçe Komisyonu ve Tarife Komisyonu üyelikleri için seçimler yapıldı. Encümen üyeliklerine Mehmet Hilmi Teymur, Zeynel Tokdemir, Mehduh Sapçı seçilirken, imar komisyonu üyeliklerine Murat Özgüler, Hüseyin Çolak, Talip Esen, Murat Esvet, Mehmet Sucu, bütçe komisyonuna Seydi Battal Aksu, Hadis Adanur, İsa Ensari, Hurşit Yıldırım ve Ömer Can, Tarife komisyonu üyeklerine ise, Aslı Çeliktürk, Fatih Hösükoğlu, İbrahim Ganidağlı ve Yaşar Dağdeviren seçildi. Meclise sunulan 1 madde oy çokluğuyla kabul edilirken, 21 madde İmar Komisyonu'na, 23 madde ise Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.