CHP'nin ret oyu verdiği madde oy çoklukluğuyla meclisten geçti. Şahinbey'de nüfusu düşük mahallelerinin sınırlarının değiştirilmesi teklifi ise seçim sonrasına bırakıldı.

GÜZEL BAŞKANLIK YAPTI

Şahinbey Belediye meclis toplatısı Başkan Vekili Cuma Güzel başkanlığında yapıldı. 18 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, iki madde oy çokluğu ile bir maddeye süre verilirken, 15 maddede oy birliği ile geçti. Mecliste İlçe sınırları içerisinde bulunan Yamaçtepe Mahalle sınırının değiştirilerek yeni mahalleler kurulması teklifine süre verildi. Belediye sınırları içerisinde bulunan nüfusu düşük muhtelif mahallelerinin sınırlarının değiştirilmesi teklifi ise ertelendi. İlçe seçim kurulu ve Seçim Kurulunun yazısı üzerine gündem maddesi seçim sonrasına bırakıldı.

MALİ YILI KESİN HESAP GÖRÜŞÜLDÜ

CHP Grubu Şahinbey Belediyesi'nin 2017 yılı mali yılı kesin hesabı görüşüldü. CHP'li meclis üyesi Yılmaz Kireç kesin hesapla ilgili söz alarak, "Toplumcu bir hesap değil. Toplumun bütün katmanlarını, kesimlerini yansıtmıyor. Ülkemiz beton yığınına döndü,Şahinbey Belediyeside bu saadet zincirinden nasibini aldı. Yeşil alanları yeterli bulmuyoruz. Gelirde gerçekleşme oranı düşük kalmış. Bu nedenle ret oyu veriyoruz"dedi. Kurt Ali Kılçık , "Vatandaşlar kesilen cezaları ödemiyorlar. O nedenle gelir kısmı gerçekleşme oranı biraz düşük. 2018 yılında kesin hesapla ilgili eksikliklere biraz daha çalışmalıyız" dedi. Haber Merkezi