TFF ve TÜFAD işbirliğinde üç yılda bir gerçekleştirilecek ve 24'üncüsü yapılacak olan Uluslararası Pro Lisans Antrenör gelişim semineri 8-10 Ocak 2018 tarihleri arasında Antalya Belek'te yapılacak.

Seminerle ilgili çalışmalar aralıksız devam etmekte olup 13 Eylül Çarşamba günü TFF'nin Beylerbeyi tesislerinde yapılan TFF-TÜFAD Koordinasyon toplantısında gelişmeler ve hazırlıklar gözden geçirildi.

TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan toplantıda TFF ekibinde Yücel Uyar, Cezmi Turhan, Erden Or ve Koray Gültaş yer aldı. TÜFAD ekibinde Genel Sekreterimiz Alaaddin Naganlu, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selami Tavukçuoğlu,Bülent Fil ve organizasyon şirketi sorumlusu Hür Dilber yer aldı.

600 TEKNİK ADAM KATILACAK

Yerli ve yabancı eğitimciler ile alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katılacağı seminere ülkemizdeki 600 civarındaki UEFA Pro lisans sahibi antrenörlerin katılımı zorunlu olduğunu ifade eden Gaziantep TÜFAD Şube başkanı İsmet Savcılıoğlu, “Semineri takip etmek isteyen diğer lisanslara sahip antrenörler de katılabileceklerdir. (Pro lisans dışındaki lisansa sahip antrenörler, bu seminere takipçi olarak katılsa bile 2018 yılının Mayıs-Haziran aylarında TÜFAD Şubelerince açılacak "Zorunlu Bölgesel Antrenör Gelişim Seminerine katılmak zorundadırlar.)
Pro Lisans Antrenör Gelişim Semineri kapsamında bu yıl ilk kez Futbol Endüstrisi Forum ve Sergisi (FIFEX) de gerçekleştirilecek. Futbol endüstrisinin bir parçası olan Ulusal ve Uluslararası tüm sektörleri bir araya getirecek olan FIFEX kapsamında; Dünyanın futbol alanında önemli isimlerinin konuşmacı olacağı paneller, futbolla ilgili çalışmalar yürüten her sektörden firmaların stantları, Futbol Endüstrisi Ödül Töreni ve Efsaneler Maçı gibi birçok etkinlik olacak.

24.Uluslararası Pro Lisans Antrenör Gelişim Semineri organizasyonu ile ilgili teknik, idari ve mali detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak olup, antrenörlerimizin gerekli işlemleri şimdiden yapması gerekiyor” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU