Gaziantep’te buz kalıpları arasında parka bırakılan bebek cesedi ile ilgili gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan anne ve üvey baba tutuklanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili açıklama yaptı.Şahinbey ilçesi Kemal Köker Caddesi üzerinde bulunan 100. Yıl Parkı içerisinde bir valiz içerisinde buz kalıpları arasında kız bebek cesedi bulunmuş, olayla ilgili yapılan araştırma sonucu bebeğin annesi I. El Baho ve birlikte yaşadığı belirtilen Ziyad El Abdullah ile kendilerine yardım ettikleri ileri sürülen bir şahıs gözaltına alınmıştı. 3 zanlı, bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. I. El Baho ve Ziyad El Abdullah çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şahıs serbest kaldı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Suriyeli çocuk Teymhim Abdullah’ın darp edilmesi ve akabinde öldürülmesi olayı ile ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğü muhabere şube müdürlüğüne 09/12/2017 tarihinde saat 01:39’da “küçük yaşta bir çocuğun bir erkek ve bir kadın tarafından darp edildiği” şeklinde ihbarın gelmesi üzerine polis ekiplerinin olay yerine intikal ederek tarafların polis karakoluna götürüldüğü, mağdurun alınan raporunda her iki gözaltında morluklar olduğunun ve basit tıbbi müdahale ile giderilebileceğinin belirtildiği; Mağdurun annesi olan şüpheli İhlas El Baho’nun alınan ifadesinde “çocuğun yolda giderken ağlaması üzerine eşi olan şüpheli Ziyat Abdullah’ın bir defa tokat attığını, yüzündeki morlukların 4-5 gün önce koltuk üzerinden düşmesi sonucunda meydana geldiğini” beyan ettiği, şüpheli Ziyat’ın da aynı yönde beyanda bulunduğu, şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla mağdurun annesine teslim edilerek serbest bırakıldıkları anlaşılmıştır. Polise yapılan ihbar sırasında ve sonrasında sosyal medyada paylaşılan çocuğun darp edilmesine ilişkin görüntülerin ilgili kolluk birimlerine iletilmediği, polisin ve Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın bu görüntülerden haberdar olmadığı anlaşılmış olup, bu olayla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu olaydan bir hafta sonra 16/12/2017 tarihinde maktul Teymhim Abdullah’ın öldürüldüğü olayın şüphelileri çocuğun annesi İhlas El Baho ve üvey babası Ziyat Abdullah 18/12/2017 tarihinde canavarca hisle adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir" denildi.