Profesyonel futbolcunun yaşantısına son derece dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yiğit, kendisinin üzerinde ailesinin ve hocalarının büyük emekleri olduğunu belirtti.

Teknik direktör Mehmet Şahan’ın kaliteli bir teknik direktör olduğunu savunan genç oyuncu, Büyükşehir Belediyespor’a şampiyonluk yaşattırmak istediğini söyledi.

Mavi – Beyazlıların yeni transferi düşüncelerini spor muhabirimiz Muharrem Türkoğlu’na aktardı.

(OMUZLARIMA BİNEN YÜK BENİ KAMÇILIYOR)

(SÜPER LİG KAPISININ AÇILMASI UZAK DEĞİL)

(KENDİMİ KANITLAMAK ADINA BÜYÜKŞEHİRDEYİM)

(ŞAMPİYONLUĞU UZAK GÖRMÜYORUM)

(FORMAMI GURURLA GİYECEĞİM)

Gaziantepspor alt yapasında 12 yaşında futbola başladığını söyleyen Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferi Mehmet Yiğit, “Yetiştiğim Gaziantepspor alt yapısının bütün kategorilerinde oynadım A takıma çıkmakta nasip oldu. Amcamın bana yardımcı olmasıyla futbola başladım ama alt yapıda görev yapan Abdulkadir Aslan hocamın benim üzerimde büyük emekleri var bütün hocalarımın emekleri var ama Kadir hocamın daha fazla emeği var” dedi.

HEDEFLERİM BÜYÜK

Futbol oynamanın ve futbolcu olmanın kolay ve basit olmadığını ifade eden Yiğit, “Yaşantınızın genelinde fedakarlık yapmak zorundasınız. Özel hayatından, uykundan, beslenmenden aklınıza gelebilecek herşeyden fedakarlıklar yapmak zorundasınız. Ben çok zengin bir aileden gelen biri değilim onun da vermiş olduğu bir hırs ve omuzlarıma yüklenen sorumluluk beni daha çok kamçılıyor. Gaziantepspor Paf takımın kaptanlığını yaptığım dönemde Şanlıurfasporu çalıştıran Mehmet Şahan ve Kenan Öztürk hocalarımın üzerimde çok emekleri var bunları asla inkar edemem beni kendi takımlarına transfer ettiler. Mehmet hocamın bana güvenmesi ve benimde onun yüzünü kara çıkartmamam iyi bir sezon geçirmemize vesile oldu, daha sonra yine aynı şekilde ikinci sezonda da aynı takımda kaldı. Hocam takımda kalmamı isteyince kendisini kıramadım ve orada devam ettim, ikinci sezonda başarılı bir sezon yaşadık. Daha sonra Gaziantepspor’a geldim ve Tolunay hocam, A takımla birlikte çalışmamı istedi. Benim hedeflerim büyük olduğu için Gaziantepspor’da kaldım, daha farklı takımlara da gidebilirdim ama benim hedefim her zaman büyük olduğu için Gaziantepspor’da kaldım. Tolunay hocamın takımdan gitmesinin ardından Abdullah Ercan’ın gelmesi beni etkiledi çünkü beni tam olarak tanıyamıyordu takımda kötü bir dönem geçiriyordu ister isktemez bende bir şekilde kenarda kaldım. Mehmet Şahan hocam Büyükşehir Belediyespor’da benimle çalışmak istediğini söyledi bende kendisini kıramayacağımdan dolayı kayıtsız, şartsız kabul ettim” dedi.

GÜVENENLERİ MAHÇUP ETMEYECEĞİM

Ailesine ve özellikle babasına büyük düşkünlüğünün olduğunu açıklayan Yiğit, “Hiç bir şekilde hayıtımda bana engel olmadıkları gibi her zaman için bana destek oldular. Bende inşallah onların yüzlerini hiç bir şekilde kara çıkartmam. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kurulduğu yıldan beri sürekli genç futbolculara önem veren bir takım. Benim de hedeflerim büyük bu nedenle iyi bir yere sıçramak istiyorum. Ünsal Göksen başkanımın transfer olmamda büyük katkısı oldu, İnşallah benden ümit bekleyenlerin yüzünü kara çıkartmayacağım ama ben burada iyi bir sezon geçirip iyi bir sıçrama yapmak istiyorum” dedi.

ÇOK ÇALIŞMAM GEREKİYOR

Büyükşehir Belediyespor’da oynamanın kendisi için gurur verici olduğunu anlatan Yiğit, “O formayı terletmek benim için çok önemli ama her futbolcunun olduğu gibi hedefim öncelikli olarak süper lig takımı ve daha sonra kendimi geliştirip milli takımlarda görev yapmak. Bunun için özellikle çok çalışmamız gerekiyor, gözümüzün önüne bakmanın bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un kapısı bana açıldı ama süper lig kapısının da açılması uzak değildir diye düşünüyorum” dedi.

FUTBOLCUSUNU EZDİRMEZ

Profesyonel kariyerinde ki ilk teknik direktörünün Mehmet Şahan olduğunu anlatan Yiğit, “Mehmet Şahan hocamın bende yeri çok özeldir, Kenan hocamında aynı, Mehmet hocam futbolcu ile arkadaş gibidir, saha içerisinde agresiftir ama o da futbolcunun iyiliği ve herşeyi doğru yapması içindir. Saha dışında zaten adamdır, babadır, futbolcuya yaklaşımı çok iyidir. Futbolcusunu hiç bir zaman ezdirmez, bütün zorluklara göğüs geren birisi ve tam bir futbolcu babasıdır. Gittiği her takımda futbolcunun yanında olduğunu göstermiştir, çok iyi bir insandır, hele genç futbolculara değer verir ve hiç bir futbolcunun hakkını vermemezlik gibi bir durumu olamaz. Formayı kim hak ediyorsa ona hakkını veren adaletli bir insandır” dedi.

SAVAŞIN İÇİNDE KENDİMİ KANITLAYACAĞIM

Büyükşehir Belediyespor’da forma giyen bir çok oyuncuyu tanıdığını söyleyen Yiğit, “Takımda çok kaliteli oyuncular var ama ben buraya gelirken bir takım belli birşeyleri göz önüne alarak geldim, çünkü orada bir savaş var ve bu savaşın içinde kendimi kanıtlamak için geldim. Böyle bir durum olmasaydı buraya gelmeyip hedefimi küçük tutardım. İnşallah formayı hak edeceğim diye düşünüyorum. Uzun yıllar bu takımda forma giyen oyuncular var onlara saygı duyuyuorum ama kendimi göstermek için buraya geldim. Benim içinde diğer arkadaşlarım içinde kolay değil kim hak ederse Mehmet hocam formayı ona verir İnşallah hak eden ben olurum ve o formayı ben terletirim” dedi.

MEHMET ŞAHAN KÜÇÜK HEDEFLERİN ADAMI DEĞİLDİR

Teknik direktör Mehmet Şahan’ın oynattığı takımın hedeflerinin asla küçük olmayacağını açıklayan Yiğit, “Mehmet hocam küçük hedeflerin adamı değildir, Şanlıurfaspor’da yaşadığımız bir Play Off şampiyonluğu var, takım iyi hava yakaladığı zaman ilerleyen bir yol. Büyükşehir Belediyespor iki sezon önce süper lig kapısından döndü ama geçen sezon aynı kadro ile düşmeme potasından son haftada kurtuldu. Önemli olan iyi bir hava yakalamak İnşallah Mehmet hocam bu havayı takıma yaşatacaktır. Benim hedefimde Büyükşehir Belediyespor’u en üst seviyeye getirmek, bu kadro ile en kötü ihtimal ilk altı içerisinde olmamız gerekiyor. Bu yönde çalışmalarımız olması gerekiyor, şampiyonluğu bize uzak görmüyorum, birinci ligde maddi anlamda sıkıntı yaşamayan bir takımız, yönetim bazında çok iyi yönetiliyor, teknik anlamda çok iyi hocalarımız var şampiyonluk neden olmasın” dedi.

TARAFTARLARIMIZ YANIMIZDA OLSUN

Büyükşehir Belediyespor’un taraftar eksikliği olduğunu kaydeden Yiğit, “Taraftarların neden gelmediğine anlam veremiyorsun, iki yıl önce takım şampiyornluğa oynuyor yine taraftar yok, diğer taraftan bakıyorsunuz Gaziantepspor süper ligde orada da taraftar yok. Bu şehrin başka takımı yok ki sadece iki takımı var ama insanlar ikisine de sahip çıkmıyorlar. Her iki takımın da taraftar desteğine mutlatka ihtiyacı var. Akhisar 2. Ligdeyken bizim grupta şampiyon olmuştu o şehrin 100 bin nüfusu bile yoktur ama stadyumları tıklım tıklım dolu o da futbolcuyu artı yönde motive ediyor. Bu sezon biz seyir zevki yüksek, iyi mücadele eden, çok koşan genç bir takımdan oluşacağımız için futbolseverler de bizim oyunumuzdan keyif alacaklar. Maçlarımıza gelip bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Hele bizim gibi Gaziantepli oyuncular onları yanımızda gördüğümüzde daha farklı motive olarak maça çıkıyoruz. Taraftarlarımız her zaman yanımızda olsunlar” dedi.

40 BİN KİŞİNİN ÖNÜNDE OYNADIM

Profesyonel futbol yaşantısının sadece dört yıllık bir mazisi olduğunu açıklayan Yiğit, “İki yıl Şanlıurfaspor’da oynadım, şimdi de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dayım. Ben Şanlıurfa Arena stadyumunda 40 bin taraftarın önü çıktım İskenderunspor maçına oynadım bir anda böyle çok kalabalık bir taraftarın önünde kendimi buldum bu anımı hiç unutamam. Daha önce küçük stadyumda oynuyordum ama bir anda 40 bin kişilik stadyumun açılışına çıkmıştım o an maçın içinde elim ayağım titriyordu. Hayatımda unutamayacağım maç İskenderunspor ile oynadığımız maçımız diyebilirim” dedi.

ALDIĞIM PARAYI HELAL ETTİRMEK İSTİYORUM

Kendi taraftarları önünde ilk defa Malatyaspor maçıyla sahaya çıktığını vurgulayan Yiğit, “Mehmet hocam futbolcuları motive etmesini bilir, birde genç oyunculara destek verir, hocamın bana verdiği güvenle abartılı bir heyecanım olmuyordu. Benim trasferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben Gaziantepliyim ve bu şehrin takımı olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un formasını giymekten gurur duyuyorum, İnşallah bu şehre bir şeyler katabilirsem, aldığım parayı helal ettirebilirsem ne mutlu bana, buradan da daha iyi yerlere gidebileğimi düşünüyorum” dedi.

HABER RÖPORTAJ MUHARREM TÜRKOĞLU