İhaleye katılım Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak'ı bile şaşırttı. Yaklaşık 45 bin m2'lik alan için, 40 civarında firma toplamda 69 Milyon TL'lik teklif verirken Osman Toprak, "Uzun zamandır yapmış olduğumuz ihalelerde ilk defa bu kadar yoğun katılım gördük. Konutlar en fazla 7 katlı olacak. Yeşil alan korunuyor, hiç karışmadık. Eski TRT'nin yerinin onda birini sattık. Devamını da satacağız onlarında satış işlemleri sürüyor" dedi.

TRT'NİN KUZEY TARAFI SATILDI

Büyükşehir Belediyesi'nde dün eski TRT'nin yerinde 8 adet konut ve özel eğitim alanı ile Umut Mahallesi'nde imar durumu Küçük Sanayi Sitesi olan arsa ihaleye çıktı. Osman Toprak, kentin ihtiyaçlarında ve hizmetlerinde kullanmak adına rekabetin oluşması açısından ihaleye katılımın fazla olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Toprak, "Eski TRT'nin yeri olduğu, mülkiyeti büyükşehire geçmiş olan 8 taşınmazı sattık. 8 parsele toplamda 69 Milyon TLlik teklif geldi. 8 parselin toplamı yaklaşık 45 bin m2. Burası TRT'nin kuzeyi. Yüzde 10'luk bir kısmı. Burada ormanlık alanlar, yeşil alanlar var, onlara karışmıyoruz" diye konuştu.

EN FAZLA 7 KAT OLACAK

Toprak, imar planlamasının kamuoyunu rahatsız etmeyecek şekilde yapıldığını da ifade ederek, "Konut ve özel eğitim alanı olacak. Ve en fazla 7 kat olacak. Katılımcı fazlaydı bu bizi de memnun ediyor. İnşallah ülke ekonomisinde düzelme Gaziantep ekonomisine de yansımıştır. Uzun zamandır yapmış olduğumuz ihalelerde ilk defa bu kadar yoğun katılım gördük. TRT'nin yeri için 40'a yakın teklif geldi. TRT'nin henüz bize geçmeyen kalan kısmı da bize geçmek üzere. Burada kamuoyunu rahatsız etmeyecek bir imar planması yapıldı. 1.20 emsal. Ayrıca yeşil alan korunuyor hiç karışmadık. Güzel bir ihale oldu. İnşallah ihaleyi alanlar Gaziantep'in konut sıkıntısını giderecek güzel eserler ortaya çıkarırlar" şeklinde konuştu.

İHALEYİ KİMLER ALDI?

Yoğun katılımcı olması nedeniyle ihale adeta kıran kırana geçti.

15 Temmuz mahallesinde 8.034,67 m2 özel eğitim alan ihalesine Mrf Group İnş.A.Ş ve Sentez Yatırım A.Ş. katıldı. İhale 11.700.000 TL fiyat veren Mrf Group'ta kaldı.

15 Temmuz Mahallesinde 5.797,42 m2 konut alanı için Gazişehir Mimarlık, Kutlu Saç-Demir Profil Nakliyat,Arme Enerji İnşaat Ltd.Şti.Alper İnşaat girdi. İhalede en yüksek teklifi 8.600.000 TL veren Arme Enerji'de kaldı.

15 Temmuz mahallesinde 5.619,95 m2 konut ihalesine Şekercioğlu Mühendislik, Zarif Yapı Mimarlık, Asaf Beydağı,Kutlu Saç-Demir-Profil,Arme Enerji ve Yılmaz Çınar katıldı. İhalede en yüksek teklifi 9.100.000 TL fiyat veren Yılmaz Çınar'da kaldı.

15 Temmuz mahallesinde 4.705,38 m2 konut için Gaziantep Gold Yapı, Arme Enerji İnşaat, Mustafa Abacı, Edip Eren katıldı.İhaleyi 7.150.000 TL fiyat veren Gaziantep Gold Yapı'da kaldı.

15Temmuz Mahallesinde 5.000.00 m2 konut ihalesine Arme Enerji, Mustafa Abacı katıldı.İhaleyi 6.200.000 TLfiyat veren Mustafa Abacı da kaldı.

15 Temmuz Mahallesinde 5.610,72 m2 konut ihalesine Eyyup Koç Yapı, Gazişehir Mimarlık,Asaf Beydağı, Akaryap İnşaat,Arme Enerji ve Alper inşaat katıldı. İhale 9.150.000 TL fiyat veren Arme Enerjide kaldı. Meral KINACILAR