Özel Sanko Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kağan Aydınçelebi, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye birincisi oldu.
7-8-9-10-11-12 yaş kategorilerinde bayanlar ve genelde toplam 12 kategorinin yer aldığı turnuvada, 63 il ve KKTC’den 1459 sporcu yarıştı. 11 yaş genelde yarışan 163 sporcu arasında Aydınçelebi, Türkiye birincisi olarak kupa almaya hak kazandı.
Aynı zamanda milli takım havuzunda milli takım sporcusu olarak Türkiye’yi temsil eden Aydınçelebi, Ekim ayında Avrupa Satranç Birliği ve Uluslararası Satranç Federasyonu ortaklığında düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olmuştu.
Öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını belirten Özel Sanko Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş, Aydınçelebi ile her zaman verdikleri özverili destekten dolayı ailesini ve satranç öğretmeni Süleyman Yalım’ı kutladı.
Öğrencilerinin okuldaki başarısının da takdir edilecek düzeyde olduğunu kaydeden Şahintaş, satranç sporunun konsantre olma, analitik düşünme, karar alma ve eyleme geçme süreçlerini geliştiren yönleriyle sağladığı katkıları Kağan Aydınçelebi’nin çok iyi bir avantaja dönüştürdüğünü söyledi.

HABER MERKEZİ BÜLTEN