Sanko Makina Yetkili Servisler Motivasyon Toplantısı Kapadokya’da gerçekleştirildi. Sanko Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut, sektörde 2013 yılında ciddi büyüme beklediklerini söyledi.
Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Hilton Otel’de yapılan toplantıya; Sanko Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Atabay, Genel Müdür Orhan Aydoğan, Satış Sonrası Hizmetleri Direktörü Uğur Güllü, Satış Direktörleri Cem Ergur ve Faruk Köse, Servis Müdürü Uğur Külkük, Yedek Parça Müdürü Erdem Bulut, bölge müdürleri ve Türkiye genelindeki yetkili servis yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Sanko Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut, bu tür motivasyon toplantılarını çok önemsediklerini belirterek bu toplantılarda yıl içerisinde yapılan yenilikler ve hedeflerin yetkili servislerle paylaşıldığını kaydetti. İş hayatını daha kolaylaştırmak adına bu gibi toplantıları düzenlediklerini söyleyen Hamut, 2012 yılının sektörleri açısından değerlendirmesini de yaptı.

2012 yılının iş makineleri sektörü açısından 2011’in gerisinde kaldığına dikkati çeken Hamut, “2012 yılında iş makineleri satışı açısından beklediğimiz şeyler olmadı. 2011 yılında satışlar daha iyiydi. Fakat şunu memnuniyetle görüyoruz; 2013 yılı iyi başladı ve öyle ümit ediyoruz ki beklediğimizden daha iyi sonuçlar alacağız. İlk iki aylık ortalamalar bunu gösteriyor. Bunda hepimizin katkısı büyük. Biz 2013 yılında yetkili servislerimizden daha fazla katkı bekliyoruz. Büyümek, ilerlemek ancak birlikte olur. Bir taraf büyürken bir tarafın yerinde sayması sağlıklı bir büyüme değildir” dedi.
Sanko Makina Genel Müdürü Orhan Aydoğan da Türkiye’de iş makinesi sektörünün son yıllarda önemli gelişmeler sağladığını ifade ederek, Sanko Makina olarak satıştan sonraki müşteri memnuniyetine büyük önem verdiklerini kaydetti. Türkiye genelindeki yetkili servislerinin müşteri memnuniyetini sağlayan en önemli araçlardan biri olduğunu anlatan Aydoğan, onlarla zaman zaman bir araya gelerek sektördeki gelişmeler hakkında bilgi paylaşımında bulunduklarını söyledi.
Aydoğan, “Sektörde 2013 yılında ciddi bir büyüme olacağına inanıyorum. Türkiye’nin iş makinası sektöründe yapacağı çok şeyler var. Yıllık 15-20 bin adetleri göreceğimize inanıyorum. Dolayısıyla 2015 yılına kadar makine sektörünün daha çok gelişeceğine ve büyüyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yetkili servislerle satış sonrası hizmetler ağının 2012 yılı değerlendirmesi yapılarak 2013 yılı hedefleri paylaşıldı.
Toplantıda ayrıca 2012 yılının en başarılı servisleri açıklanarak katılımcılara plaketleri verildi.