İskenderun Limanı’nın işletme hakkını alan Limak, konteyner operasyonlarını başlattı. Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Gaziantepli sanayicileri maliyet ve hız açısından daha avantajlı olan İskenderun limanı’nı kullanmaya davet etti. Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ve Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bacaksız, Bayazhan’da düzenledikleri basın toplantısında İskenderun limanındaki yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

İLK ADIM ATILDI

İskenderun Limanı’nın işletme hakkını alan Limak’ın, konteyner operasyonlarını başlattığını, dünyanın en büyük konteyner hatlarının Maersk Denizcilik’e ait E.R. Santiago isimli konteyner gemisinin Limakport İskenderun’a yanaştığını belirten Ebru Özdemir, “Böylece bölgedeki kuruluşların ticaret hızını artıracak konteyner operasyonunun ilk adımı atılmış oldu” dedi.

TRANSİT TİCARET ARTACAK

Ebru Özdemir, İskenderun Limanı’nın Türkiye ve bölge için öneminden bahsederek, “Limanı devraldığımız günden bu yana hem bölge sanayicilerinin hem de, Türkiye’nin diğer bölgelerinde çalışmalar yapan firmaların işini kolaylaştırmak adına adımlar atıyoruz. Son olarak 13 Mart’ta konteyner operasyonumuzu başlattık. Bu operasyon hem maliyet hem de hız açısından bölge sanayicilerinin işine büyük katkı sağlayacak. Konteyner operasyonlarının başlaması ile Çin, ABD, Hindistan, Yunanistan, Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelecek olan hammaddeler, özellikle Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman gibi limanın çevresindeki illerde yer alan fabrikalara daha hızlı ve düşük lojistik maliyetle ulaştırılabilecek. Liman ayrıca, maden ve mermer ihracatı içinde konteynerle taşınma eğilimini artıracak. Başta Kuzey Irak olmak üzere, lokasyonun sağladığı avantaj ile transit ticaretin artışına da büyük katkıda bulunacak” diye konuştu.

Serdar Bacaksız ise, konteyner operasyonu ile birlikte sektördeki işleyişin hız kazanacağını belirterek, “Sanayi firmaları hammaddelerini kolaylıkla sağlayacak, yeni işler, yeni yatırımlar için onlar da daha cesur olacak” dedi.