BENCAN'I ANDI

Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Sanko Park AVM yetkilileri, sanatçı ve sanatseverlerin katıldığı sergi açılışında yaptığı konuşmasına, bir hafta önce vefat eden suluboya resim sanatının büyük ustası Mustafa Bencan’ı anarak başladı. Galerinin 2004 yılında açıldığını ve şimdiye kadar 200’e yakın sergi açıldığını anımsatan Çiçek, “Sanko Sanat Galerisi, istikrarlı bir şekilde gelişimini sürdürdü ve bugün ülkemizin nadide sanatçılarının buluşma noktası haline geldi” dedi.

Tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle yapılmış 42 farklı ölçülerde eserinin yer aldığı serginin kendisi için anlamlı olduğunu vurgulayan Halil Coşkun, “Bir sanat yapıtının gerçek değeri, sanatçının yaşantısına ait tüm verilerin toplamında yattığı yaygın bir yaklaşımdır. Sanatçı, doğadaki somut biçimlerden başlayıp adım adım gözle görünür bir değişimle betimlediği her nesneyi ‘soyut dilde’ biçimlenene kadar yüzeye aktarıp, gizemi düşünceye, düşünceyi düşe, düşü ise gerçeğe doğru hızlıca, tıpkı bir film şeridi gibi sürüklemektedir. Resim yapmak benim için hayatın anlamı ve var olma biçimidir. Resim yapmadan kendimi yaşamamış gibi hissediyor ve varlığımı sorguluyorum.”

Coşkun’un Sanko Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 17 Kasım’a kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek. Bülten