Başkan Fadıloğlu "Daha önce hizmete açtığımız Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nin bir küçüğünü de Merveşehir Mahallemizde yapacağız. İnşaat çalışmaları başladı. 2018’in 9. ayına kadar hem Sanat Merkezi’ni hem de Merveşehir Kültür Merkezi’ni milletimizin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

5 BİN 550 METREKARE

Toplam 5 bin 550 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek Sanat Merkezi’nin içerisinde; 400 kişilik çok amaçlı salon, sergi salonu, açık amfi alanı, VİP salonu, prova salonları, telli çalgılar, vurmalı çalgılar, ses ve piyano atölyeleri, fotoğraf, ebru, resim, hat atölyeleri, yönetim ofisleri ile kafeterya olacak. Kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulması hedeflenen Sanat Merkezi inşaatı hızlı bir biçimde devam ediyor.

TAYYAR ETKİLENDİ

İncelemeler sonrası değerlendirmede bulunan AK Pati Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep’teki sanat merkezi ihtiyacının karşılanacak olmasının önemine değindi. Tayyar, şu açıklamada bulundu: “Şehitkamil Belediye Başkanımız Sevgili Rıdvan Fadıloğlu ve ekibiyle Gaziantep’e yapılan Sanat Merkezi inşaatını gezdik. Gaziantep, 2 milyon nüfusuyla Türkiye’nin önemli illerinden biri. 7 milyar dolar ihracatıyla övünen bir şehir. Fakat böyle büyük ve önemli bir şehirde bir tane bile sanat merkezi yoktu. Sanat Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte Gaziantep, ilk defa bir sanat merkezine kavuşmuş olacak. Hakikaten çok hoş, modern bir tasarım. Yapılan proje zaten ödüllü bir proje. Onlarca yarışmacının katıldığı, bağımsız bir jüri tarafından seçilen bir projenin yapımı gerçekleştiriliyor. Hakikaten ben, inanılmaz derecede etkilendim. Gaziantep’in böylesine güzel bir sanat merkezine kavuşuyor olması son derece önemlidir. Burası bittikten sonra bütün Gaziantep halkı, böyle modern bir yapıya sahip oldukları için çok mutlu olacaklardır, diye düşünüyorum. Çünkü Gaziantep, aynı zamanda bir kültür şehri, bir medeniyet şehri. Ama buna rağmen bir sanat merkezi eksikliği vardı. İnşallah yapılan sanat merkezi hem Gaziantep’e hem de Türkiye’ye hizmet eder.”

9.'NCU AYDA BİTİYOR

Aynı anda çok önemli iki proje gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Fadıloğlu, açıklamasında müjdeli bir haber duyurdu. Sanat Merkezi’nin yanı sıra Merveşehir Kültür Merkezi inşaat çalışmalarının da başladığı bilgisini veren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi: “Şehitkamil Belediyesi olarak yaptığımız Sanat Merkezi’ni Milletvekilimiz Sayın Şamil Tayyar ile birlikte inceledik. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz, Sanat Merkezi’nin bir an önce şehrin kültür ve sanat hayatına dahil olması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İmkan dahilinde de bu tür hizmetleri arttıracağız" dedi. HABER MERKEZİ