Ak Parti Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar ile CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş canlı yayında birbirine girdi. İki isim birbirine 'soytarı' 'terbiyesiz' 'ahlaksız' gibi ifadeler kullanırken, program sunucusu, iki kere reklama gitmek zorunda kaldı.
Habertürk TV’de Hülya Kökenek moderatörlüğünde Enine Boyuna programında AKP Eski Milletvekili Şamil Tayyar, CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş’a fena patladı. Yarkadaş’ın hükümetin terör örgütü PKK/YPG ile masaya oturduğunu ima etmesi üzerine stüdyo bir anda gerildi.
ŞAMİL TAYYAR SERT TEPKİ GÖSTERDİ
Şamil Tayyar, Yarkadaş’a ‘Buraya gazetici sıfatıyla mı, milletvekili sıfatıyla mı hangi sıfatla çıkardınız bilmiyorum ama kimse Türkiye Cumhuriye devletiyle bu kadar aşağılayıcı bir üslupla konuşamaz. FETÖ ağzıyla, PKK ağzıyla konuşuyorsunuz. Operasyonu yaptığımız süreçte burada, soytarı mazlum sıfatıyla konuşamazsınız. Böyle ahlaksızlık olur mu ya. Soytarılık yapma. Ahlaksız. Sen Türkiye Cumhuriyeti devleti PKK’yla masaya oturduğu diyemezsin. Ben sana bunu dedirtmem. Ben bu stüdyoda bir PKK’lı ağzıyla konuşmaya tahammül edemem. Eğer öyle konuşacaksa kusura bakmayın ben bunu söker atarım’ dedi.
YARKADAŞ: AHLAKSIZ DA SENSİZ SOYTARI DA
Tayyar’ın tepkisi sonrası sinirlenen Yarkadaş ise ‘Edebini bozma. Sana bütün bu laflarını iade ediyorum. Böyle bir terbiyesizlik, üslup olmaz. Saygısızca sözlerinin 5 mislini iade ediyorum. Terbiyesizlik yapma. Ahlaksız da sensin soytarı da’ dedi. Program sunucusu Hülya Hökenek tartışma nedeniyle iki kere reklama gitmek zorunda kaldı.