Tayyar, mesajında aktif siyaseti de bırakacağını söyledi. Şamil Tayyar’ın önümüzdeki günlerde istifasının nedeniyle ilgili kamuoyuna açıklama yapması beklenirken, Gazeteci Ali Tarakçı, Tayyar’ın istifasında Perinçek ile ilgili attığı tweetin etkisi olduğunu iddia etti.

TARAKÇI’NIN İDDİALARI

Satır Arası programında Atakan Sönmez’in sorularını yanıtlayan Gazeteci Ali Tarakçı, Tayyar’ın istifasında Perinçek ile ilgili attığı tweetin etkisi olduğunu belirtirken, Fahrettin Koca ile ilgili attığı bir başka tweetinde etkili olduğunu öne sürdü. Tarakçı, Erdoğan’ın zannedildiği kadar Ak Parti’ye hakim olmadığını ve parti içinde de bir iktidar savaşı yaşandığını söyledi.

İSTİFANIN PERDE ARKASI

Şamil Tayyar’ın istifasını açıklamasının ardından bu ani istifanın perde arkasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ya da Pelikancıların etkisi olabileceği yorumları yapıldı. Tayyar’ı görevinden eden bir diğer ihtimalin ise attığı son tweet olabileceği söyleniyor. Gazeteci Ali Tarakçı, Tayyar’ın 3 tweetine dikkat çekerek Tayyar’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı Perinçek çıkışının Saray’ı rahatsız etmiş olabileceğini öne sürdü. Tarakçı, Tayyar’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı övdüğü tweetindeki ifadelere de dikkat çekerek bu ‘istifanın’ sebebi olabileceğini belirtti. Tayyar söz konusu tweette Koca’yı överken “Efendilik taslayan değil efendi olan devlet anlayışı için”ifadelerini kullanmıştı.

Tayyar, söz konusu tweetlerde ne dedi?

Tayyar, geçtiğimiz günlerde Erdoğan’a ‘İslamcı Kemalist’ diyen Doğu Perinçek’e “Haddini bil!” diyerek tepki göstermişti. Tayyar, Perinçek’e “Cumhurbaşkanımıza ‘İslamcı Kemalist’ diye rol biçen, AK Parti’nin akıl danesiymiş gibi rol çalan Perinçek ve avanesini uyarayım. Sadece FETÖ karşıtlığı sizi değerli kılmaz, ilave meziyetlere ihtiyaç var.1/Haddinizi bileceksiniz. 2/Darbe seçmeyeceksiniz. 3/Milli olacaksınız.” diye tepki gösterdiği mesajına şu sözlerle devam etti: “Teröristbaşı Öcalan’a akıl hocalığı yapanlar… FETÖ karşıtı gözüküp örtülü iş tutanlar… 27 Mayıs’ı kutsayıp idamları alkışlayanlar… Türkiye sevdası Çin, Rusya, İran’dan sonra gelenler… Karanlık odaklara maşalık yapanlar… AK Parti’yle yol alamazsınız, hadi çöplüğünüze…”

Tayyar’ı yakan bu cümle mi oldu: “Efendilik taslayan değil efendi olan devlet anlayışı için”

Gazeteci Ali Tarakçı, Tayyar’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı överken kullandığı ifadelere dikkat çekerek “istifa” gerekçesinin bu tweet olabileceğini belirtti. Söz konusu tweet şöyle: “Sağlık Bakanımız @drfahrettinkoca ‘nın salgın sürecindeki yönetim başarısı herkesçe malum. Şimdi bize bir de iletişim dersi veriyor. Paylaşılan görseller ve mizahi mesajlar, çok etkileyici. Bir gençle kurduğu tatlı diyalog ve kırmadan verdiği sağlık dersi takdire şayan.
Sağlık Bakanımız @drfahrettinkoca‘yla görüştüm az önce. Bazı hesaplardan Sude’ye hakaret içeren mesajlar atıldığını görünce arayıp helallik istemiş, ailesiyle görüşmüş, üniversite sınavında başarılar dilemiş. Efendilik taslayan değil efendi olan devlet anlayışı için "