Oğuzeli Belediyesi Kültür Kongre Merkezi toplantı salonunda yapılan meclis toplantısında kentteki ulaşım konusu ele alındı. Şehrin trafik durumu ve pandemi sürecindeki trafik koşulları sunum eşliğinde değerlendirildi. Meclise yaşanan özür polemiği dikkat çekti. CHP grubu adına söz alan Yılmaz Kireç, karla mücadelede vatandaşları suçlayan GAZİ Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver’in görevden alınmasını isteminde bulundu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan GBB Başkanı Fatma Şahin ise, “Bu 150 kelimelik sistem çok ciddi gönül yaraları açıyor. Hakan Bey, ‘Ben bunu söylemedim” diyor ancak halk bundan rahatsız oluyorsa biz de rahatsız oluyoruz. Hakan bey ile görüştüm, demek istediğini açıkladı. Özür ihtiyacı varsa özür de dilemeli. Eğer Hakan özür dileyecekse, Hasan da özür dilemeli. Kim bu milleti kırıyorsa özür dilemesi gerekir” diye konuştu.

KÖMÜRCÜ SUNUM YAPTI

Oğuzeli’nde yapılan mecliste söz alan Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, kentte devam eden ulaşım projeleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Gaziantep’in gelecek 30 yılını da planladıklarını ifade eden Kömürcü, “Böyle yapmak zorundayız. Hem şimdiyi hem de gelecek yılları düşünmeliyiz. Gaziray, metro ve tüm toplu taşıma bileşenleriyle ve Sayın Başkanımızın talimatlarıyla Gaziantep’in ulaşım geleceğini planlıyor ve inşa ediyoruz. Pandemi döneminde kentimizde toplu taşımayı kullanma oranı yüzde 35 azaldı. Bu kent trafiğine yüzde 140 yük olarak yansıdı. İnsanlar kendi araçları ile trafiğe çıkmayı hatta çocuklarını bile okula kendileri bırakmayı tercih ediyor. Ayrıca zaten artan nüfus ve araç sayısının getirdiği sistemli bir yük var. Biz bunları düşünerek çalışıyoruz. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak sizlerin zamanını almak istemiyorum. En önemli hususlardan birisi de Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in çok önem verdiği ikinci çevre yolu projemiz. Bunu bütün şehir içi bağlantıları ile çalışıyoruz” cümlelerini kurdu.

İKİNCİ ÇEVRE YOLU RAHATLATTI

Daha sonra söz alan Başkan Fatma Şahin, “Bu çevre yolu bizim için çok önemli. Bütün büyükşehirler bunu yapıyor. Biz yoğun nüfusların yaşayacağı ve çalışacağı alanlar planlarken bunu planlamazsak olmaz. Bu çevre yolunu yapacağız. Bunu Karayolları ve strateji başkanlığı ile görüşüyoruz. Bizim yaptığımız planlar reddediliyordu. Son toplantıda artık dayanamadık ve ‘Bizim bu yola ihtiyacımız var. bu yolu bizim planladığımız şekilde ya siz yapın ya da bırakın biz yapalım’ dedik. Çünkü gerçekten önemli. Biz kent içinde ve sorumluluk bölgelerimizde bunun hazırlıklarını tamamladık. Kavşakları, köprüleri, ana arterleri, bağlantı yollarına kadar yaptık. Bu ikinci çevre yolunu da yapacağız. Şehrin yükünü çeken İpekyolu ve birinci çevre yolu kısa süre sonra Gaziantep’in yükünü çekemez duruma gelecek. Biz bunu hesaplamak ve tedbirini almak zorundayız. Bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor. Bu yolumuzu da yapacağız inşallah” şeklinde konuştu.

TANRIÖVER ÖZÜR DİLESİN İSTİFA ETSİN

Gündem maddeleri görüşüldükten sonra CHP Gurubu Meclis Üyelerinden Yılmaz Kireç gündem dışı söz alarak bir grubu adına konuşma yaptı. Kireç, tüm meclis üyelerinin seçilmişler olarak bu çatı altında bulunduğunu ve ortaya koydukları eleştirilerin hizmet kalitesini yükselteceğini düşündüklerini ifade ederek, “Seçilmişler olarak görevlerimizi yaparken karşılaştığımız bazı olaylar hizmet üretilirken ekip ruhunun ve liyakatin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. 15 gün süren kar çilesinin ardından yaşananlardan ders çıkarmak profesyonel bir belediyecilik anlayışının oluşması adına önemlidir diye düşünüyoruz. Ancak bazı klavye belediyecilerinin sosyal medyadan aklına geleni yazıp kamuoyu ile paylaşmasını ortaya konan samimi çalışmaları baltalama çabası olarak görüyoruz. Özellikle de Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Hakan Tanrıöver’i bu konudaki kötü örneklerin bir timsali olarak görüyoruz. Bu belediye Ankara’daki konforlu ofiste oturarak bu şehirle ilgili ahkam kesilecek bir adres değildir” dedi.

GÖREVDEN ALINMALI

Hakan Tanrıöver’in görevden alınmasını isteyen BŞB. CHP Meclis Üyesi Yılmaz Kireç “Kadro Kültür Bakanlığı’nda, Yaşam Ankara’da, ahkam kafası Gaziantep’te.” Bu belediye böyle kafalara unvan dağıtacak bir yer değildir. Karın yaşattığı olumsuzluklardan halkı sorumlu tutan, belediyenin her birimi canla başla çalışırken klavye başında ahkam kesen, bu şehri utandıran kafalarla belediye yönetilmemeli. Biz CHP Grubu olarak, Gaziantep halkına bir özürü bile çok gören Hakan Tanrıöver’in görevden alınmasını ve kadrosunun bulunduğu adrese geri gönderilmesini dalga geçtiği Gaziantep halkı adına talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HASAN ŞENCAN’DA ÖZÜR DİLESİN

Yılmaz Kireç’in bu konuşmasının ardından sözü başkanlık kürsüsünde oturan Fatma Şahin alarak, Hakan Tanrıöver’in herhangi bir karşılık beklemeden Gaziantep Büyükşehir Belediyesine destek verdiğini ve bugüne kadar önemli katkılarda bulunduğunu ifade ederek, “Söz konusu paylaşımın ardından Hakan Beyle görüştüm. Bu sınırlı karakterle birşeyler anlatma zorunluluğunun kurbanı olduğunu ifade etti. Söyledikleri ile söylemek istediklerinin aynı olmadığını ve sözlerinin amacından saptırıldığını ifade etti. Özür dilemesi gerekiyorsa tabiki diler. Ancak biz de aynı özürü Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı esnasında attığı ve asla kabul edemeyeceğimiz paylaşımından dolayı Hasan Şencan’dan bekliyoruz. Sözleri teşkilatlarımızı ve üyelerimizi yaralamıştır. Hizmet ederken üslup kesinlikle bu olmamalıdır. Gaziantep böyle konularla gündeme gelmemelidir. Bunlar bizim birlikteliğimize ve yaptığımız güzel çalışmalara gölge düşürüyor” cümlelerini kurdu.

ÖZÜR İHTİYACI VARSA DİLEMELİ

Bu konuda çok fazla mağduriyet yaşadığını söyleyen Şahin, “Bir programda herkes maskeyi çıkardı bir fotoğraf verdik, maskemizi geri taktık. Bir insan üç gün sosyal medyada ve ulusal basında gündem olduk. Klavye yaraları gönül yaralarına dönüşüyor. Doğru ayağa kalkana kadar, yalan dünyayı dolaşıyor. Hakan bey ile görüştüm, demek istediğini açıkladı. Özür ihtiyacı varsa özür de dilemeli. Hasan Şencan da özür dilemeli. Kim bu milleti kırıyorsa özür dilemesi gerekir” dedi.

ÇİFTÇİLERE CİDDİ DESTEK


Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında Oğuzeli Belediyesi Kültür Kongre Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Birleşimde Gaziantep’in 9 ilçesinde çiftçilik yapan vatandaşlar için sevindirici bir karar çıktı. Bu karara göre, Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı tarafından 600 bin dolmalık Antep biberi, 400 bin dolmalık patlıcan, 200 bin domates ve 25 bin Nizip patlıcan fidesi yüzde 60 hibeyle çiftçilere dağıtılacak. Çiftçilere yapılacak fide yardımı hakkında konuşan Başkan Fatma Şahin, Oğuzeli’nin tarımdaki gücünün birçok bölgeye göre fark oluşturduğunu belirterek, bu meclis toplantısının Oğuzeli Belediyesi’nde yapılmasının ayrı bir güzel olduğunu söyledi.


YÜZDE 100 HİBE İLE YEM DESTEĞİ!


Meclisin devamında Gaziantep’te meydana gelen kar yağışı nedeniyle hayvan yetiştiricilerinin ve sahiplerinin yaşadığı güçlükleri bir nebze olsun azaltmak amacıyla yüzde 100 hibeyle 1 ay boyunca yem desteği vereceklerini aktaran Başkan Şahin, “Karla mücadele süresince yoğun yağış dolayısıyla çatılarda çökme meydana geldi. Biz hemen hasar tespiti yaptık. AFAD’dan temin edilmesi gereken ihtiyaçlar vardı. Bu süreci biz dahil olduk ve hızlandırdık. Bunun yanı sıra telef olan hayvanlarımız vardı. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konudaki desteğini devreye sokana kadar vatandaş için acil bir eylem planı hazırladık. Gelen talepler ışığında vatandaşlarımıza yem desteği vermeyi kararlaştırdık.” diye konuştu.


ULAŞIM KONUSU ELE ALINDI


Meclis toplantısının diğer bölümünde kentteki ulaşım konusu ele alındı. Şehrin trafik durumu ve pandemi sürecindeki trafik koşulları sunum eşliğinde değerlendirildi. Yapımı tamamlanmış ve yapımı süren köprülü kavşaklar dahil olmak üzere yeni köprülü kavşak projeleri meclis üyelerine anlatıldı. Bunun yanı sıra pandemiyle birlikte değeri bir kez daha anlaşılan bisiklet yollarıyla ilgili güncel durum katılımcılarla paylaşıldı. 150 kilometrelik bisiklet yolu hedefi için yol haritasına göre projelendirmelerin ve çalışmaların devam edildiği belirtildi.

S PLAKA ÖNEMLİ

Öte yandan Gaziantep Servis Araçları Esnaf Odası Başkanlığı’nın yazılı talebi de meclis gündemine taşındı. Buna göre, il merkezinde faaliyet gösteren ‘S’ plakalı araçlardan tahdit kapsamında alınan başvuruların ve tahdit ödemelerinin salgın nedeniyle faizsiz ve gecikme zamsız ertelenmesi kararlaştırıldı. Gaziantep Mermer Taşı İmalatçıları Derneği Başkanlığı’nın talebini de meclis gündemine alan Büyükşehir, 2022 Mali yılı ücret tarifesine istinaden tahsil edilen fenni muayene, diğer bir deyişle düzenli kontroller için belirlenen güncel ücret, önceki dönemde ruhsat almış mezar taşı işletmecilerinden bir defaya mahsus alınmayacağı açıklandı.HABER MERKEZİ