Tayyar tek tümcelik yorumunda, “Bahçeli'nin omzundan karavana atışa geçen 3.dönem psikozundaki İdris Naim Şahin balonunu patlattığı için sn başbakana teşekkür ederim” dedi.

-ŞAHİN NE DEMİŞTİ?-

İçişleri Bakanlığı görevinden ayrıldıktan sonra görev değişikliğini değerlendiren İdris Naim Şahin, TBMM’de gazetecilere şu açıklamaları yapmıştı:

“-Hakkımda medya üzerinden karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütüldü. Benim icraatlarım tartışılıyor mu, hayır. Bir kelime, bir işlem yarışması gibi cümlenin başını sonunu al bu etik mi? O yazarlar çıkalım bakalım bir programa karşımda konuşabilecekler mi? ‘Bu adam birilerinin oyununu bozdu. Siz de bu adamı bozun’ denilerek talimat verildi. Vatandaşın bir şikâyeti var mı? Bir BDP memnun değil.

-(Bahçeli) Şahsımla ilgili doğru söylemiş, siyasi açıdan o ifadeler Sayın Bahçeli’nin kendi siyasi görüşüdür. O konuyla ilgili bir şey söylemem.

-Her düşüncedeki insanı severim. Tek şartım yeter ki bölücü olmasın. Bu ülkenin birliğine inanan hangi düşüncede olursa olsun saygı duymayan namussuzdur. Ama bu ülkenin bölünmesine tahammül edemem. Kan var kan... 13 şehidin önünde cenaze namazı kıldınız mı? Yakanızda 13 tane resim var. Önünde Allah-u Ekber deyip namaz kıldınız mı? Süreçten benim umudum var. Ben umut insanıyım. Benim mücadelem umut mücadelesi. Umudum olmasa kavga eder miyim? Neyin kavgasını vereceğim. Umut şu anda çok yüksek.”

Şahin, gazetecilerin yanından ayrılırken de, “İdris Naim Şahin birilerinin işine çomak soktu onun için böyle oldu” yorumunu yapmıştı.