bal üreticilerini işçi arıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ise üreticilere verdiği destekten dolayı “Ana Arı” benzetmesi alkışlarla karşılandı.

DOĞAYA DOKUNUYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Arı otu tohumunun insanlara ışık olduğunu belirterek, "Bal ormanı kapasitemizi artıracağız. İşçi arı, insanlar bal yesin diye çalışıyor. Azıcık dokundukça kiraz üreticilerine, çiftçiye dokunuyoruz, en önemlisi birbirimizin gönlüne dokunuyoruz, halkımızla kader birliği yaptık, birlikte rahmet var anlayışıyla işimizi yapıyoruz. Halkımız için Hakkın rahmetini kazanmak için yetimin, yoksulun, engellinin, yaşlının, mağdurun ve muhtacın yanında olmak için arı gibi çalışıyoruz, bildiğimiz başka bir şey yok. Arı bal yapmak için biz ise insanların gönlüne girmek için çalışıyoruz” dedi.

YILMAZ: 1000 KİLOGRAM ARI OTU VERİYORUZ

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, 2014-2015 yıllarında 9 ilçede 600 üreticiye 2 bin 500 kilogram arı otu tohumu dağıttıklarını belirtti. Yılmaz, Arıcılığı Destekleme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda üye sayısının 278’den 603’e çıktığını vurgulayarak, “İşe başladığımızda proje süresi 5 yıl olarak belirlenmiş ve bal üretiminin yüzde 50 arttırılması hedeflenmişti. Daha projenin 4’üncü yılında hedefimiz olan 250 ton aşılarak 500 tona çıkılmıştır. Arıcılığa desteğimiz devam edecektir. Çok iyi bir ballı bitki olan arı otu dağıtımı yapıyoruz. Üyelerimize 1000 kilogram arı otunu ücretsiz veriyoruz. Üreticilerimize 40 bin TL’lik katkı karşılığı olarak sağlanmaktadır” dedi.

ANA ARI BENZETMESİ ALKIŞLANDI

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca ise, bir kovanda 20 bin ila 80 bin işçi arının bulunduğunu kaydederek, “Eğer bir ana arı olmazsa işçi arıların yaşam süresi 42 gündü, iki ayda kovan yok olur gider. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aynı zamanda çiftçimizin, tarımımızın ve Gaziantep’imizin ana arısıdır. Başkanımızın desteği sürdükçe bizler, işçi arılar gibi var gücümüzle çalışacağız. Ürettiğimiz balla insanların sofrasına şifa dağıtmaya, sağlığına hizmet edeceğiz. Doğaya, ekonomiye katkı sunacağız” diye konuştu. HABER MERKEZİ