Devlet görevini yapacak, emniyet çocukların uyuşturucuya ulaşımını zorlaştıracak. Adalet sistemimiz caydırıcı olacak, kanunlarda bir eksiklik varsa tamamlanacak. Halkımızla sohbet ederken insanlar, ‘başkanım uyuşturucu satıcısı, ben kullanıcıyım’ diyerek üç gün sonra serbest kalıyor diyor. Buna müsaade edemeyiz. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile konuşacağız, bunun cezasını artıracağız. Kanunların hiçbiri ayet değil, mevzuat, yasalar insan içindir. Kanunlar günün şartlarına göre değiştirilir, eksikliği varsa giderilir" dedi.

MODEL OLACAK

Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında “Bağımlılıklara Yönelik Koruma, Önleme ve Rehabilitasyon Alanında İşbirliği Protokolü” kapsamında yürütülen salon çalışmalarının ardından saha çalışmalarına başlandı. İlk saha çalışmasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dumlupınar Mahallesinde, tütün, alkol, madde gibi bağımlılıkların zararlarını anlattı. Büyükşehir, İl Emniyet Müdürlüğünü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, İl Müftülüğünü, Halk Sağlığı Müdürlüğünü yanına alarak Türkiye’ye model olabilecek çalışmalara başladı.

KİMSEYİ AYIRT ETMİYORUZ

Dumlupınar Sosyal Tesislerde mahallesi sakinlerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediyeciliği sadece yol, su, peyzaj gibi çalışmalarla sınırlamadıklarını insanı merkeze alarak hizmet ürettiklerini kaydetti. Şahin, “Çocuklarımız bizim canımız, ciğerimiz, göz bebeğimiz, istiklalimiz, istikbalimiz. Onların daha güzel bir Dumlupınar’da yaşasın diye büyük bir fedakarlık içerisindeyiz. Annelerin ve babaların görevi iyi bir çocuk yetiştirmektir. Hiç kimseyi kimseden ayır etmedik, Dumlupınar’da yaşayanla Emek ve İbrahimli’de yaşayanı bir tuttuk. 16 yıl önce ‘bir bina kuracağız başında eğitim, sağlık, emniyet ve adalet olacak’ dedik. Eğitim camiası burada, Türkiye’de her doğan çocuk sigortalı doğuyor, Amerika bunu yapamadı. Ama biz yaptık, her çocuk sigortalı doğuyor anne babası kim olursa olsun 18 yaşına kadar devletin sağlık hizmetinden yararlanıyor. Sonra emniyet ve adalet dedik" dedi.

DURUŞUMUZ SAĞLAM

Uyuşturucuyla ilgili devletin sağlam bir duruşunun olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti: “İlgili bakanlıklar Ankara’da çalışıyor, bu çalışmalar topluma yansımazsa, yerel yöneticiler bu konuda vatandaşlara aracılık etmezse tüm çalışmalar boşa düşer. Çocuklarımız bir maden, bir cevherdir. Onları iyi yontarsak elmasa, pırlantaya ve cevhere dönüştürürüz. Onların üzerini örter ilgilenmezsek kötü niyetli insanların eline malzeme olarak veririz. Hiçbir aile çocuğunun uyuşturucuya alışmasını istemez. Çocuklarımıza uyuşturucuyu konduramıyoruz ama çevre faktörünü gözden kaçırıyoruz, bakıyoruz ki iş işten geçmiş. Rehabilitasyon merkezinde bu çocukları yeniden topluma kazandırmaya çalışıyoruz. En zoru bu, işin başında aile olarak neyi yapıp neleri yapmayacağımızı bilseydik, bu duruma gelmezdik. Sizi koruyarak çocuklarınızı geleceğe hazırlayacağız. Benim evladımı zehre bulaştıran adam vatan hainidir. Buna müsaade edemeyiz.”

TOLAY BİLGİ VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da saha çalışmaları kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tolay, “Dünya’nın ve Türkiye’nin gündeminden hiç düşmeyen uyuşturucuyla mücadelede bir Gaziantep modeli oluşturduk. Süreklilik, takip sistemi, önce yazılım beraberinde koruyucu önleyici tedbirler içeren çalışmaları mahallelerde ailelere anlatacağız onları bilinçlendireceğiz” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Allah’ın insanlara verdiği bedenin bir emanet olduğunu belirterek, insanların beden sağlığına yönelik tehditlere karşı önlem almasını istedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Cenk Yancar, Dumlupınar mahalle sakinlerine bağımlılıkla ilgili bilgiler verdi. Leyla Özekşi Polat