Ak Parti Gaziantep Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in Zeugma Müzesiyle bir vizyon açtığını, ancak şehrin daha entegre bir havzaya dönüştüreceğimiz, daha büyük bir master planına ihtiyacı olduğunu söyledi.

KARKAMIŞ'TA 8-9 AY ÇALIŞILMALI

Göreve seçilir seçilmez, Karkamış Antik kentinden başlayacaklarını, Dülük, Yesemek, Rumkale ile devam edeceklerini belirten Fatma Şahin, "Karkamış Antik kentinde yılda 3-4 ay çalışılıyor. İtalyanlar geliyor, şimdi bu kabul edilemez. Çok büyük bir kış olmadığı sürece biz yılda 8-9 ay çalışılmasını sağlayacağız. Bunun için kendi üniversitelerimizle protokol yapacağız" dedi.

EN GÜZEL KÖŞE, ANTEP KÖŞESİ

Gaziantep'in tarihi ve kültürel alanda muhteşem bir zenginliğe sahip olduğunu dile getiren Fatma Şahin, "Etnoğrafya Anadolu Müzesi'ne gittim. 1930 yılında Atatürk bütün Türkiye'den, Anadolu'dan eserler getirtmiş olduğu eserler arasında en güzel köşe, benim şehrimden, Karkamış antik kentinden giden eserler. Antep'in ster denilen siyah karataşından yapılmış eserlerinde hiçbir deforme yok, muhteşem bir görüntü. Hititler dönemi, Zeugma'dan çok daha önce bir yaşamış bir imparatorluk. Daha da önemlisi şu anda Dülükbaba, Göbeklitepe ile beraber ilk insanoğlunun yaşadığı yer olarak söyleniyor" diye konuştu.

CAZİBE OLUŞTURMALIYIZ

Şehitkamil belediye başkanı ile beraber Dülük'teki köyün, o dokuya uygun olarak hem mağaraların rehabilitasyonu, hem o köyün sağlıklaştırılması ile ilgili bir projeyi, Asım Güzelbey ile Maliye Bakanına giderek, TOKİ ile beraber, onaylattıklarını anlatan Şahin şunları söyledi:"Şimdi Dülükbaba'yı beraber çalışacağız. Yesemek'i çalışacağız. Biz öyle bir hava yapacağız ki şehri, hızlı bir şekilde Fırat bağlantısı ve Rumkale'yi başaracağız. Nizip'le çalıştık, muhteşem bir seyirtepesi var. Yani bir yarım saat sonra şehrin suya kavuşacağı, yeşilin ve suyun hızlı bir şekilde şehre birleştirildiği bir anlayışı getirmemiz lazım. Orada büyük bir sosyal tesis yapıp büyük bir cazibe oluşturmalıyız."

HANLAR YAŞAMALI

Asım Güzelbey'in başlattığı işi hızlı bir şekilde tamamlayacaklarını ifade eden Şahin, "Hanların, restorasyonunun bitmesi lazım. Ama restore edilen hanların işlevselliği çok önemli bu hanların yaşaması lazım" dedi.

Meral KINACILAR