Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gerçekleştirdiği ilk’lerine farklı yorumlar getiren bir yenisini daha ekledi. AK Partili Belediyeye adeta muhalefet partisinden koltuğu alırcasına, önce adliyeye mazbata almaya, sonra belediyeye görev teslimine kalabalık bir partili grubuyla gelen Fatma Şahin'in verdiği bir talimat yine ilk'leri yaşattı. Fatma Şahin, görev teslim töreni öncesi yazılı talimat vererek, Büyükşehir'in başkanlık katının boşaltılmasını ve çaycısı dahil tüm personelin orayı terketmesini istedi. Yazılı olan bu talimatı yerine getirilen Fatma Şahin, daha sonra Büyükşehir Belediyesine geldi ve sadece Başkan Asım Güzelbey’in bulunduğu makam katında, görevi teslim aldı.

Kalabalık bir partili grubu eşliğinde Büyükşehir Belediyesine gelen Fatma Şahin, Asım Güzelbey’den görevi teslim alırken, ev ödevini eksiksiz yerine getireceğini ve ilk işinin acil eylem planını hayata geçirmek olacağını söyledi. Şahin, şehrül emin olarak masa başında oturmayacağını, garip-gurabanan, dulun, yetimin, engellinin başkanı olacağını, herkese ve herkesime eşit mesafede hizmet vereceğine söz verdi ve ekibine güvendiğini belirtti.

ALLAH MAHCUP ETMESİN

Fatma Şahin dün Gaziantep Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Şahin'i mazbata töreninde partililer yalnız bırakmadı. Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Abdurrahim Karabağ’ın elinden alan Şahin, kendisini bu göreve layık gören Gazianteplilere teşekkür ederek, ‘’ Allah bizi, bizleri bu göreve layık gören hemşerilerime mahcup etmesin’’ dedi. Törende Şahin’in yanı sıra, seçimlerden galip çıkan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu’da mazbatalarını aldı.

ADLİYEDE TÖREN DÜZENLENDİ

Gaziantep Adalet Sarayı konferans salonunda düzenlenen mazbata törenine, İl Seçim Kurulu Başkanı Abdurrahim Karabağ, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, İlçe Seçim Kurulu Başkanları, Gaziantep Barosu Başkanı Ali Elibol, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda partili katıldı.

SEÇİMLER DEMOKRASİ ŞÖLENİDİR

Gaziantep’in ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olan Fatma Şahin mazbata töreninde yaptığı konuşmada seçim sürecinde görev yapan herkese teşekkür ederek, ‘’ Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokrasinin de hukuk devleti olmanın gereğinin de en önemli göstergesi seçimlerdir. Seçimler demokrasinin şölenidir. Mazbata törenleri de bu işin meyvesinin alındığı günlerdir’’ dedi.

HALK GÜVEN VE İSTİKRAR İSTEDİ

Şahin, 30 Mart seçimlerinin kendilerini yüzüncü yıl hedeflerine biraz daha yakınlaştırdığını ifade ettiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, ‘’ Bu güzel günümüzü paylaştığınız için hepinize şahsım ve bütün hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Tam adalet, tam demokrasi diye çıktığımız millete hizmet etme yolculuğundayız. 20 yıllık yerel tecrübe ile 12 yıllık genel yönetim tecrübesi ile huzurlarınızdayız. 30 Mart seçimleri bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılı hedeflerine çok daha yaklaştığımız seçimler olmuştur. 30 Mart seçimleri milli iradenin hakim olduğu seçimler olmuştur. 30 Mart seçimleri güvenin ve istikrarın yönünde halkımızın bize verdiği seçimler olmuştur. Dolayısıyla 30 Mart bizim için milletimizin terazisine çıktığımız çok önemli bir gündür. Bu emanetten ve bu sorumluluğu bize vermelerinden dolayı onlara çok teşekkür ediyor Allah bizi onlara karşı mahcup etmesin diyorum.’’

SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRMEDİK

Gaziantep İl Seçim Kurulu Başkanı Abdurahim Karabağ mazbata töreninde yaptığı konuşmada seçimleri kazanan belediye başkanlarını tebrik ettiğini ifade ederek, ‘’ Biz seçim kurulları olarak 1960’lardan sonra yargı denetiminde seçimlerin yapılmasının tek amacı vatandaşın gerçek iradesinin olduğu gibi sandığa yansımasıdır. Biz seçim başlamadan evvel il koordinasyon kurulunda da arz ettiğimiz gibi herkese aynı mesafede olacağımızı hiçbir şaibe altında kalmadan kimsenin bir kuşkuya kapılmadan bu seçimi Gaziantep’te sonuçlandıracağımıza olan inancımızı ifade ettik. Bunu başardığımıza inanıyorum. Ben seçimlere hiçbir şaibenin ve gölgenin düştüğüne inanmıyorum’’ dedi.

ŞAHİN BÜYÜK BİR KALABALIKLA BÜYÜKŞEHİR'E GELDİ

Yapılan konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İlçe Belediye Başkanları mazbatalarını aldılar. Törenin ardından tebrikleri kabul eden Şahin, selefi Asım Güzelbey’den görevi devralmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediyesine gitti. Şahin'i burada da partililer yalnız bırakmadı.

GÜZELBEY KAPIDA KARŞILADI

30 Mart seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin, mazbatasını aldıktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesine gelerek selefi Asım Güzelbey’den görevi devraldı. Şahin belediye binasına, İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Ak Parti Gaziantep Milletvekilleriyle birlikte geldi. Asım Güzelbey Fatma Şahin’i ve beraberindekileri kapıda karşıladı.

GÜZELBEY’E TEŞEKKÜR

Devir teslim töreninde konuşan Şahin, Asım Güzelbey’in 10 yıllık süreçte yaptığı hizmetlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, ‘’ 20 yıllık yerel tecrübeyle 12 yıllık hükümet olarak bugün şehrimizin huzurundayız. İlk sözüm başkanımızın 10 yıllık tecrübesi çok önemlidir. Çünkü kalkınma ve demokrasi yerelde başlıyor. Başkanımızın 2 dönem sonunda ben bu işi halkıma söz verdim aday olmayacağım iradesinin aslında dünya ve Türkiye siyasi tarihinde önemli bir duruş olduğunu görüyoruz. Bu duruşun alkışlanması gerekiyor. Başkanımızın tecrübesini çok önemsiyoruz. Çünkü belediyecilik ihtisas isteyen bir iş ve biz bir aile olarak hiçbir zaman eski yeni başkan diye hizmet yapmadık. Biz hep takımın bir parçası olarak hizmet yaptık ve ismimizin yanında ne yazarsa yazsın bu partinin mensubu olmaktan hükümetin, parlamentonun ve teşkilatın mensubu olmaktan büyük onur ve şeref duyduk. Dolayısıyla başkanımıza ve ekibine bu şehre yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de onların tecrübesi ve destekleriyle hizmetleri devam ettireceğiz’’ dedi

GÜZELBEY; ‘’GAZİANTEP’İ ÇOK İYİ YERLERE GETİRECEKTİR’’

2004 yılından bu yana sürdürdüğü belediye başkanlığı görevini Şahin’e devreden Asım Güzelbey Fatma Şahin’e yeni görevinde başarılar dilediğini söyleyerek, ‘’ Kamil olduğu üzere ben de 10 yıl bu görevi yapan belediye başkanı olarak bugün görevi sayın Fatma Şahin’e devrediyorum. Kendisi Gaziantep’in yetiştirdiği çok önemli bir politikacıdır. Bakanlık görevlerindeyken çok önemli hizmetler yapmıştı. Gaziantep’e çok iyi şeyler yapacağına inanıyoruz. Ben bu çerçevede Fatma Şahin’e başarılar diliyorum. El birliğiyle Gaziantep’i çok iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Bu çerçevede kendisinin seçilmesinde emeği geçen ekibine arkadaşlara değerli il başkanımıza, milletvekillerimize, yeni seçilen belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

UZER; ‘’ LAYIKIYLA YAPACAKTIR’’

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer devir teslim töreninde yaptığı konuşmada Asım Güzelbey’e yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, ‘’ Başkanımızın bu görevi Gaziantep ve partimize yakışır bir şekilde layıkıyla en güzel şekilde diğer belediye başkan arkadaşlarımız ile beraber iyi bir ekip oluşturarak yapacağından hiçbir şüphemiz yok. Ben hepinizin huzurunda yaptığı hizmetlerden dolayı değerli Büyükşehir Belediye eski Başkanımız Asım Güzelbey’e teşekkür ederim. Yeni Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e de başarılar dilerim’’ diye konuştu.

MECLİSTE TOPLANTI

Görevi Asım Güzelbey'den alan Şahin, daha sonra Güzelbey'i belediyenin kapısına kadar uğurladı. Şahin daha sonra milletvekilleri, il, ilçe başkanları, partililer ve meclis üyeleriyle birlikte Meclis salonuna geçti. Burada da bir konuşma yapan Şahin, şehrin bütün sahiplerinin bu salonda olduğunu belirterek, "Şehrin temsilcileri burada, hemşehrilerim burada. Biz seçim sürecinde katılımcılık dedik. İlk maddemiz buydu. Bunun ilk örneğini yaşıyoruz. Şehri birlikte yöneteceğiz. 1 milyon 800 bin insanın görüş ve önerileri bizim için çok önemli" dedi.

MASA BAŞINDA OTURMAYACAĞIZ

Şehrin sorunlarını söyleyen insanların çözüm önerilerini de sıraladığını belirten Şahin, "Masa başında oturup şehri yönetmeyeceğiz. Hergün vatandaşımızın yanında olacağız. Her mahalleye gideceğiz. Herkese, her mahalleye, her ilçeye eşit mesafede olacağız. Her mahallenin, her ilçenin, her insanan yaşam kalitesini artırmak için çalışacağız" dedi.

BU EKİBE GÜVENİYORUM

Seçim beyannamesinde vaad ettikleri her konuyu hayata geçireceklerini, ilk işlerinin acil eylem planını hayata geçirmek olacağını söyleyen Şahin, "imar ve ulaşım master planını hayata geçireceğiz. Yeşili artıracağız. Engelliler, dul ve yetimler, gaziler, engelliler şehit aileleri, garip-guraba için çalışacağız. Bu şehrin Şehrül-emini olarak güzel projelere imza atacağız. Bu ekibe güveniyorum. İçim rahat" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR - BAHRİ GEBEL