Şahinbey Belediyesi, dar gelirli vatandaşlara rüya gibi bir fırsat sunuyor. Karataş Akkent bölgesinde yapımı devam eden Mavikent konutlarını dar gelirli vatandaşlara kura yöntemi ile satacak olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bin 260 dairenin yapıldığı Akkent bölgesinde bir basın toplantısı düzenledi. Tahmazoğlu, Mavikentten ev sahibi olmak isteyen vatandaşların 11 Mart-12 Nisan tarihleri arasından Şahinbey Belediyesi’ne gelerek başvuru yapmaları gerektiğini açıkladı. Yapımı devam eden ve Aralık ayında anahtarları teslim edilecek olan bin 260 hanelik Mavikent konutları, Şahinbey’de ikamet eden dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat.

MODERN VE DEPREME DAYANIKLI BİNALAR

Mavikent Konutlarının inşaat alanında AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek konutların başvurularını almaya başladıklarını açıklayan Tahmazoğlu, örnek daireyi de katılımcılara bizzat tanıttı. Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak bir taraftan kentsel dönüşüm yaptıklarını, diğer taraftan vatandaşın modern ve depreme dayanıklı binalarda oturmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

ARTAN NÜFUSUN KONUT İHTİYACI KARŞILANIYOR
Şahinbey’deki hızlı nüfus artışına, yapılan konutlarla cevap vermeye çalıştıklarını söyleyen Tahmazoğlu, “Biz göreve başladıktan sonra Şahinbey ilçemizin nüfusu 96 bin 700 kişi artış göstermiştir. Tabii ki bu vatandaşlarımız için yeni konutlar, sosyal donatılar park ve bahçeler gibi birçok ihtiyaç doğmuştur. Son 4 yıl içinde müteahhitlere 35 bin konut için ruhsat verdik ve şimdide Şahinbey Belediyesi olarak 5 bin konut için start verdik. Dolayısıyla toplamda 40 bin konutla bu nüfus artışının ihtiyacını karşılamış bulunuyoruz. Birde çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi için dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olması bizim açımızdan çok önemli. Bir taraftan kentsel dönüşüm yaparken diğer taraftan da modern ve depreme dayanıklı konutlar yapmak suretiyle vatandaşlarımızın konut talebini karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

RÜYA GİBİ EVLENME FIRSATI
Daha önce Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı konutlara büyük ilgi olması nedeniyle vatandaşın ihtiyacına cevap vermek için böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Tahmazoğlu, “Serinevler’deki projeyi tamamladıktan hemen sonra yoğun konut talebini karşılamak için bir karar aldık ve bu talebi karşılamak için hazırlıklara başladık. İşte şimdi gördüğünüz Mavikent Konutlarımızın yapımı sürüyor. Burada bin 260 konut bulunuyor. Bunlar 2+1 olup 93 metre kareden oluşuyor. 2013 yılının Kasım ayında bu konutlarımızı tamamlamış olacağız. Biz bu konutların bin tanesini bilbaordlarda da ‘Rüya gibi evlenme fırsatı’ sloganıyla duyurmaya çalıştık. Maksadımız vatandaşlarımızın ilgisini bu konutlara çekmekti. Sonuç olarak buradaki bin adet konutu dar gelirli vatandaşlarımıza vereceğiz” şeklinde konuştu.

OKUL, YEŞİL ALAN VE ULAŞIM SIKINTISI YOK
Mavikent Konutlarının sosyal donatı konusunda da iyi bir konumda olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Konutların her iki tarafında da geniş bir yeşil alan var. Yeşil alanın yanı sıra okul ve ticari alanlar var. Bölgede cami ve sosyal donatı konusunda bir sıkıntı yok” dedi. Başkan Tahmazoğlu yapılan konutların ulaşım sıkıntısı olmadığını da hatırlatarak, “Çevre yolu üzerindeki bu konutlarımızdan şehrin her noktasına bağlantılar var. Buradan kent merkezine 10 dakika gidiliyor ve kentin üç üniversitesine de 7-8 dakika mesafede. Yine bu yolun yan tarafına da Sağlık Bakanlığı tarafından bir hastane yapılması planlanıyor” ifadelerinde bulundu.

EVSİZ VATANDAŞ KALMAYACAK
Gaziantep’te evsiz vatandaş kalmayana kadar konut çalışmalarına devam edeceklerini belirten Tahmazoğlu, “Çamlıca ve Yeşilvadi konutlarımız da kısa süre içerisinde yapılacak. Oraya isteyen bütün vatandaşımız müracaat edebilecek. O konutların da örnek daireleri hazır. Yani önümüzdeki aydan itibaren Şahinbey İlçesinde her ay konut satışı olacak. Yani her kesimdeki insanımızı konut sahibi yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

TAKSİTLER KİRA BEDELİNİN DE ALTINDA
Şahinbey Belediyesi’nin konut projeleri hakkında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, “Gerçekten muhteşem bir proje. Projedeki kastım sadece konutlar değil. Buradaki düşünce ve mantalite çok önemli. Eğer bir şehirde huzur istiyorsanız o şehrin kalkınmasını istiyorsanız alt sosyal dilimleri huzura kavuşturmanız gerekir. Bunlardan en önemlisi de barınmadır, yani konuttur. Bugün burada yaklaşık 6 bin nüfusun oturacağı konutlar yapılıyor. Yapılırken de ayda 400 TL taksitle yapılıyor. Bu rakam bölgedeki kiraların bile altında. Demek ki burada ciddi bir süspanse var. Bu kime yapılıyor? Tabi ki en yoksul kesime yapılıyor. Bunu Gaziantep’te yaptığımız müddetçe kentimiz güçlenmeye ve sosyal donatılarıyla ilerlemeye hazır demektir. Bu başarılı çalışmalarından dolayı belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

BU PROJE DAHA ÖNCE YAPILSA ÇARPIK YAPILAŞMA OLMAZDI
AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan konut projesinin takdir edilecek bir proje olduğunu ifade ederek, “Bir süredir bilbaortlarda Şahinbey Belediyesi evlendiriyor, diye bir tanıtım yapıldı. Ben o reklamın yine evlilik okulu ile ilgili bir proje olacağını düşünmüştüm. Ama bu sabah buraya gelip gördüğümde çok daha hayırlı bir çalışma olduğunu gördüm. İşte bu sosyal belediyecilik anlayışıdır. Fakiri, fukarayı düşünmek budur. Eğer bu projeler 15-20 yıldan bu yana kentimizde yapılsaydı belki çarpık yapılaşmaya meydan vermeyecektik. Burada gariban insanların oturabilecek olması muhteşem bir olay. Ben Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Özellikle de Şahinbey Belediyemizin her yıl bin adet konutu hedef almalarını tavsiye ediyorum. Her belediye başkanımız görev yap tığı 5 yıl içinde her yıl bin tane konut yapsa görev süresince 5 bin konutu tamamlar ve bu da Gaziantep’teki bu tip ev ihtiyacını çok rahatlıkla karşılar diye düşünüyorum. Belki ilerleyen projelerde arabası olan vatandaşlara da ev imkanı sağlanır. Ya da meslek gruplarına yönelikte bir proje yapılabilir diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.
Mavikent konutlarını maket üzerinde katılımcılara anlatan Tahmazoğlu daha sonra örnek daireyi Milletvekili Erdoğan ve Ak Parti İl Başkanı Uzer ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak ile birlikte basın mensuplarına tanıttı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Başvurular sonrası dar gelirli vatandaşların öncelikli olaerak kura listesine alınacağını kaydeden Tahmazoğlu, konutlara başvurmanın da bazı kurallara tabi olduğunu söyledi. İşte Mavikent konutlarına başvurabilmek için aranan şartlar; “Ailenin aylık toplam gelirinin bin 468 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Bizim gönlümüzden geçen daha alt bir limitti ancak bu yasal bir sınır. Kayıt yaptıracak kişinin en az bir yıldır Şahinbey ilçesinde ikamet ediyor olması gerekiyor. Yine müracaat edecek olanların üzerinde arazi, ev, iş yeri veya bir araç kaydı olmaması gerekiyor. Bu konutlarımızın 12 bin TL’si bu yıl içinde ödenecek. Tabi ilk kayıtların ardından bir eleme yapacağız, bu elemede gelir seviyesi en düşük olandan başlanarak 5 bin kişi kabul edilecek. Kurada çıkan bin kişi Haziran ayı sonrasında 6 bin TL peşinat ödeyecek, dokuzuncu ayda 3 bin TL ve on ikinci ayda 3 bin TL ödeyerek peşinatı tamamlamış olacak. Konutlarımızın bitim tarihi ise Kasım olarak planlanıyor. Bu kuradan çıkan vatandaşlar evlerine geçtikten sonra taksitleri ödemeye başlayacaklar. Taksit ödemeler ise 10 yıl vadeli 400 TL olarak belirlendi. Herhangi bir faiz veya ara ödeme söz konusu değil. Sadece 2015 yılında kalan borçları için kanun gereği enflasyon oranı kadar bir ödeme artışı olacaktır”