Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 5.Zırhlı Tugay Komutanlığı birlikleri silah atışında bulundu. Şahinbey'in anıtına Gaziantep Vali Vekili Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Garnizon Komutan Yardımcısı Tankçı Albay Mehmet Sülük buket bıraktı.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, törende yaptığı konuşmada, vatan uğruna canını veren şehitlere layık olmaya çalıştıklarını belirtti. Turan, Şair Yavuz Bülent Bakiler'e ait ''Antepli Şahin'' isimli şiiri okudu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, vatan toprakları için canını feda eden Şahinbey'i rahmetle andığını belirterek, ''Onlar, vatanını, milletini, dinini savunmak için aç ve susuz bir şekilde imanlı göğüslerini siper etti'' dedi.

Şahinbey'in, Gaziantep'in bir ilçesinin adını da taşıyan bir kahraman olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, şehrin savunması için kadın ve çocuk herkesin can mücadele ettiğini hatırlattı.

Şahinbey'in destanlaşmış bir yiğit olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, ''Karayılanlar, Şehit Kamiller gibi nice kahramanlar çıkmış, hepsi de bu memleketin bir karış toprağını düşmana vermemek için mücadele etmişler'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, ''Şahinbey'' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, Şahinbey Müftüsü Yahya Polat'ın okuduğu duayla program sona erdi.