Meclis toplantısında TÜRGEV’e tahsis edilen yerin iptali tartışmalara neden oldu. CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay, "Burayı TÜRGEV daha önce neden talep etmişti? Şimdi niye talepten vazgeçmişler" derken, Uğur Kalkan ise, "Burayı Milli Eğitim Müdürlüğüne bedelsiz tahsis edelim" teklifinde bulundu.

Şahinbey Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumu gerçekleştirilen toplantının gündeminde, 2 Mayıs 2013 tarihinde 71 sayılı meclis kararı ile TÜRGEV’e tahsis edilen arsanın yarısı, TÜRGEV’in yönetiminde olan Bilal Erdoğan tarafından Şahinbey Belediyesi’ne iade edilmişti. Bunun üzerine tahsis edilen alanın yerine ne olacağı konusu mecliste tartışmalara yol açmıştı.

DOKBAY: “TAHSİS EDİLEN ALANI NE YAPACAĞIZ?”

Yine meclis gündemine taşınan meclisin 10’nuncu maddesi olan; 2 Mayıs 2013 tarih ve 71 sayılı meclis kararı ile tahsis edilen, Güneykent Mahallesi, 4083 ada, 5 parselin tahsisinin iptali teklifi kararına ilişkin söz alan Şahinbey CHP Meclis Üyesi Mehmet Dokbay, Şahinbey Belediye Başkan Vekili Birol Ülger’e sorular yöneltti. Dokbay,“Bu yer TÜRGEV’e tahsisi edilmişti, şu an biz geri iptal ediyoruz. Burayı TÜRGEV daha önce neden talep etmişti? İhtiyacı mı vardı? Şimdi niye talepten vazgeçmişler? Planda bu tahsis edilen yeri ne yapacağız? Eğitim alanı mı, yoksa başka bir şey mi olacak? O zaman burayı Kredi Yurtlar Kurumuna(KYK) tahsis edelim” dedi.

ÜLGER: “ŞU ANDA NE YAPILACAĞI HUSUSUNDA BİR ŞEY BELİRTMEDİLER”

Başkan Vekili Ülger ise, “Şu anda ne yapılacağı konusunda bir şey belirtmediler, sadece yerin tahsisinin iptalini istediler. Ayrıca, tahsis edilen yer ile ilgili mecliste, imar plana alınması kararına göre tekrar değerlendirilmeye alınır. KYK talep ettiği takdirde ise bununla ilgili görüşmeler yapılır” şeklinde konuştu.

KALKAN: “OKUL YAPILSIN”

Konuya dair yeni bir teklif sunan Şahinbey CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan, burayı Milli Eğitim Müdürlüğüne bedelsiz tahsis edilebileceğini belirtti. Kalkan, “Gaziantep’te 200’ün üzerinde plan hazırmış ama okul yapacak arsa yokmuş. Kredi Yurtlar Kurumu talep etmezse biz Milli eğitim Müdürlüğüne bedelsiz tahsis edebiliriz” vurgusunu yaptı.

ÜLGER: “OKUL KONUSUNDA SIKINTI YOK”

Başkan Vekili Ülger, “Bizim imarlı olan bölgelerimizde okul yönünde herhengi bir sıkıntı yok” diyerek, “O bölge, Güneykent bölgesinde. Orada da bir sıkıntı yok. Bizim sıkıntımız, şehrin daha önce yapılan çarpık yapıllaşmanın ve yoğunluğun olduğu yerlerde” ifadesini kullandı. Gündeme alınan 13 maddenin 10’ nu, Teklif Karar olarak oy birliği ile kabul edilirken, Belediyemiz Meclisinin 7 Kasım 2017 tarih ve 190 sayılı ve 5 Ekim 2017 tarih ve 152 sayılı gündemin 6 ve 7. Maddeleri askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi kararı oy çokluğuyla kabul edildi. AYŞEGÜL BAĞCI