MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, düzenlediği basın toplantısında Şahinbey anıtının içler acısı durumunu ele aldı ve 'Düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez' diyerek son kurşununa kadar mücadele eden ve Elmalı Köprüsü başında şehit edilen kahramanlarımızdan Şahinbey'in Anıtı'nın yıkık, dökük halde kaderine terkedilmiş bir halde olduğunu söyledi. Taşdoğan, "Yapılan heykelin daha restorasyonu 2 yıl olmadan yıkık dökük harabe şeklinde. Anıt heykelin önündeki taşlar kırılmış, Şahinbey yazısı kırılmış, ballyiciler, tinerciler işgal etmiş, içki şişeleri ortada. Anıtın halini anlatırken insanın ağlayası geliyor" dedi.

Taşdoğan, toplantıda ayrıca İyi Parti, Suriyelilerin nüfus artışı, belediye başkanlarıyla ilgili istifa iddiaları, GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu'nun kamuoyunda büyük ses getiren açıklamaları, şehir hastanelerinin yanısıra, herkesi derinden üzen bir konuyu da gündeme getirdi.

KADERİNE TERKEDİLDİ

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, İstiklâl Harbinin aziz şehitlerinden Şahin Bey'in anıtının kaderine terkedildiğini fotoğraflarla anlatan Taşdoğan, "Şahinbey Tek başına düşmana meydan okumuş, "Düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez." demiştir. Bu kahramanın hayatı, fedakârlıklarla doludur ve yeni nesil için ibret levhasıdır. Şahin Bey, ona halk tarafından verilen bir isimdir. Asıl adı Mehmet Sait’tir. 28 Mart 1920 tarihinde, son kurşununa kadar mücadele etmiş. Elmalı Köprüsü başında şehit edilmiştir. Öncelikle Şahin Bey’i ve aziz şehitlerimizi buradan minnetler yâd ediyorum. Maalesef bu şehir için gözünü kırpmayan bir kahramanın anıtının yıkık, dökük halde kaderine terkedilmiş durumda. Gaziantep-Kilis karayolunun 28. Kilometresinde yer alan Elmalı Köprüsü’nün yanındaki alanda bulunan anıtı ziyaret etmek üzere gittim. Gördüğüm manzara karşısında şok geçirdim" dedi.

2 YIL ÖNCE RESTORE EDİLMİŞTİ

Anıttaki tahribatları anlatan Taşdoğan şöyle konuştu:"Şahinbey yazısı kırılmış, alandaki topraklar talan içinde, çöplük gibi. Yapılan heykel daha restorasyonu 2 yıl olmadı, Anıt heykelin önündeki taşlar kırılmış, yıkık dökük harabe şeklinde. Etrafı gezdiğinizde ballyciler, tinerciler işgal etmiş, içki şişeleri atılmış.Yollar kaldırımlar kırılmış pislik içerisinde. Duvarlarına çeşitli yazılar yazılmış, duvarları yeni restore edilmesine rağmen bu yazılan yazılar silinmemiş. Hem ecdadı tanımayan kişilerin yazdığı hem de bakım işlerini yapan insanların duyarlılık göstermemesi ayrı bir üzüntü noktası. Elmalı köprüsünün üstüne yazılar yazılmış. Köprünün üzerindeki kaldırım taşları tek tek sökülmüş. Yine Şahinbey anıtına giderken güya yeni yapılan iki yılı doldurmayan yollar talan olmuş. Ağaçlar yok, yeşillik yok, çimenler yok, kuru topraklar saçılmış. Elmalı köprüsünü karşı cepheden gören bayrağımız bakımsızlık içerisinde. Daha acısı ise Şahinbey'in mezarı yerinden çıkarılıp anıt bir mezara götürülmüş, üzerine bir mozele yapılmıştır. O mozelenin bütün taşları kırılmış, mozele dahi kırılmış durumda. Yine anıtı gösteren tabelayı çalıları yakmak isterken yakmışlar, yanık bir şekilde duruyor. Şahinbey anıtına bir misafiriniz geldiğinde nasıl götüreceksiniz. yolların hali bu. "

ANITA SAHİP ÇIKIN

Anıtın kaderine terkedildiğini, Şahinbeyin elindeki tüfeğin bile kırıldığını ve kimsenin haberi olmadığını söyleyen Taşdoğan, "Anıta yaklaştığınızda Şahinbeyin yüzünün örümcek bağladığını görüyorsunuz. Üzerinde nasıl bir metaldan yapılmışsa bu heykelde çeşitli deformasyonlar oluşmuş, renk değişiklikleri oluşmuş anlatırken bile insanın ağlayası geliyor. Anıtın etrafındaki mermerler kırık vaziyette. Şahinbey anıtımızın durumu budur. Tüm bunları gittik yerinde gördük. Çünkü bizler bu kahramanların torunlarıyız. Bugün bu topraklarda rahatça gezebiliyorsak bu dedelerimizin sayesindedir. Fakat görüyorum ki, bunun bilincinde olmayanlar hala o koltukları işgal etmektedir. Kimse kusura bakmasın geçmişinden haberi olmayanın geleceği olmaz. Bunlar o koltukta oturmak için oturuyor. Ama oturduğu koltuğun farkında değil. O koltuğu borçlu olduğu kahramanın anıtına bakım yaptırmaktan bile aciz durumdadır. Önce çok anlamlı olan bu anıta sahip çıkın" diye konuştu.

HAYDİ ANITA

Anıtların bir an önce restore edilmesi gerektiğini söyleyen Taşdoğan, önemli bir uyarıdada bulunarak, "Buradan çocuklarımızı uçaklarla Çanakkale’ye götürüyorlar. Çok güzel bir projedir. Fakat öncelik burnumuzun dibindeki anıtlarımız olsa daha güzel bir durum olacaktır. Gençlerimiz önce kendi memleketindeki kahramanları tanısınlar ki, yarın memleketimize gelecek olan kişilere rehberlik edebilsinler. Neden anıtlarımıza ziyaretler düzenlenmiyor? Evlat neden Ecdad ile tanıştırılmıyor? Şimdi tüm anıtlarımıza güzel bir restorasyon yapılmalıdır. Eğer ki yapacak gücünüz yoksa biz MHP olarak her zaman olduğu gibi yine atalarımıza sahip çıkarız. Gerekirse o anıtın restorasyonunu da biz üstleniriz. Sizde oturduğunuz koltuklardan istifa edin ve gidin. Bir proje başlattılar. ‘Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı’ diye, proje anlamlı fakat bu projeyi başlatırken sadece gastronomi üzerinden yaptılar. Gelen misafirlere hiç Şahinbey’in mezarı anıtı ziyaret ettirildi mi? Şayet ettirdiyseler bu manzarayı hiç mi görmediler? Bizde MHP Gaziantep olarak önümüzdeki günlerde bir proje faaliyete geçireceğiz ve yüksek sesle diyoruz ki: ‘Haydi Anıta’ diye konuştu.

DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Muhittin Taşdoğan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler gününü kutladı. Taşdoğan, "Demokrasinin vazgeçilmezi olan halkın haber alma hakkı, siz kıymetli gazetecilerimizin omuzlarında büyük bir görev ve sorumluluk doğurmaktadır. Mesleğini bu görev ve sorumluluk bilinciyle ifa eden siz değerli gazetecilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi. Tanburi sanatçısı Nejdet Yaşar'a rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Taşdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemine de değindi.

HIDIROĞLU BENİ YALNIZ BIRAKMADI

Taşdoğan, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu'nun kentimizin sorunlarıyla ilgili kamuoyunda büyük yankı yaratan açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi:"Gaziantep siyasetinde uzun zamandır bir şeyleri doğru söyleme ve düzeltme çabası konusunda yalnız olduğumu düşünüyordum. Sayın Hıdıroğlu sağolsun bizi yalnız bırakmadı" dedi.

TABELA PARTİSİ

İyi Parti'yle ilgili bir soru üzerine ise Taşdoğan, "Bir Antep atasözü var Eyi olur zaar diye. Her şey kötü iken bile moral bulmak için Gaziantepli hemşehrilerim aziz ve engin ruhlarıyla kötü hadiseler karşısında iyi olur zaar derler. Bu konu da öyle bir konu. Eyi olur zaar. Tabela partileri hakkında konuştuğumu hiç görmediniz. Tabela partisi hakkında bugün fazla konuştum" ded.

YANLIŞ PROJE

Şehir hastaneleri projesinin proje olarak yanlış bir proje olduğunu tekrarlayan Taşdoğan, "Daha hastanenin temelini atmadan hastaneyi yapmadan hastaneyi faaliyete geçirmeden yüzde 70 doluluk oranı söz verilen projeler prometüre doğum, erken doğumdur, yanlış projedir. Dağın fare doğurması gibi bir şeydir" dedi.

PERSONEL GAZİANTEP'TE KALMAK İSTEMİYOR

Gaziantep'te sağlık hizmetlerinde çok aksama olduğunu, sağlık personelinin sıkıntılarının bulunduğunu dile getiren Taşdoğan, "Gaziantep'e gelen personel Gaziantep'te kalmak istemiyor. Çünkü iş yükü fazla. Basiretsiz ve liyakatsız yöneticiler sayesinde iş barışı bozulmuş durumda ve gereğinden fazla siyasi müdahaleler nedeniyle sağlık çalışanları bir şiddete ve mobinge maruzlar. Hastanelerin devlet kamu hastanelerinin temizlik ihalelerinde dahi liyakata bakmadan sadece iktidar partisinin kağıtlarıyla işe girdiklerinden pislik kokmakta" dedi.

SAĞLIKTA SIKINTILAR BÜYÜK

Hastane sayımızın yetersiz olduğunu, Gaziantep'te sağlığın 1.5 milyon insana göre planlandığını oysa 3 milyonun üzerinde insana hizmet götürüldüğünü söyleyen Taşdoğan, "Bize bağlı olmayan birtakım ilçelere ve hatta bir ile dahi biz hizmet veriyoruz. Bu anlamda sıkıntılar büyük. Kamu hastaneler birliği yanlış demiştik. Sonunda söylediğimize döndüler. Tekrar müdürlük sistemine dönüyorlar. Kamu hastaneler birliği lağvediliyor. Bu iyi bir gelişme. Daha yapılacak çok iş var. Geçen sefer sağlıksız bir dönüşüm oldu bu seferde sağlıksız dönüşüm olmaması için tecrübeli, liyatlı ve özellikle bölücü terör örgütüyle beraber bir de başımıza çıkan fetö terör örgütüne bulaşmamış isimlerden oluşmasının şehrimiz açısından faydalı olacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

SURİYELİ NÜFUS BİZİ GEÇEMEZ

Suriyelilerde doğurganlık oranının yüksekliğiyle ilgili bir soruya ise Taşdoğan şöyle yanıt verdi:" Suriyelilerin doğurganlık oranı bize göre fazla ancak 3-5 yıldı bizim nüfusu yakalalacak düşüncesi doğru değil. Zaten yaşam tarzımız farklı. Biz Avrupalı bir ülkeyiz onlar Asyalılar. Hayata bakışları, yaşamları, aile hayatları farklı, her şekilde farklıyız. Hiç bir zaman Türk nüfusunu geçecek bir demografik yapı değiştirecek sayıya ulaşamayacaklar, ulaştırılmayacaklar. İnşallah Cenabı Allah'tan şunu niyaz ediyorum, Suriye'deki bu kaos ortamı, savaş ortamı bir an önce biter, Nobel barış ödülünü hakedecek kadar misafirperverlik gösterdiğimiz Suriyeli misafirlerimiz bir an önce memleketlerine giderler. Onlara buralarda rahat doğumlar değil. vatan vaat etmek lazım, sistemin onlara vatan vaad etmesi lazım."

BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFA İDDİALARI

Belediye başkanlarının istifa ettirileceğiyle ilgili iddiaların sorulması üzerine Taşdoğan,"Kimin elinde ne belge varsa, tweet atacağına savcılığa versinler, Savcılıkta gerekeni yapsın. İstifalar ve bir başka partinin il başkanlarının istifası ile ilgili durum ise o siyasi partinin iç meselesidir. Henüz bizim meselemiz haline gelmemiştir" dedi. Meral KINACILAR