il genel meclis üyeleriyle Mutfak Sanatları Merkezi’nde bir araya geldi. Başkan Şahin, yerel seçimlere 1027 projeyle yola çıktıklarını belirterek, çok zor bir dönem geçirmelerine rağmen projelerin çoğunun ya tamamlandığını ya da bitmek üzere olduğunu belirtti.

DÜZBAĞ GURURU

Türkiye’nin Melen’den sonra ikinci büyük içme suyu projesi olan Düzbağ İçmesuyu Projesi’yle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden doğan, Fırat Nehri'nin bir kolu olan Göksu Çayı Gaziantep'e akıtacaklarını anlatan Şahin, Kartalkaya Barajı'ndan gelen eski boruların, 2,60 metre çapındaki çelik borularla değiştirildiğini, kayıp kaçak oranında ciddi düşüşler sağlanınca yüzde 15 oranında suda indirime gittiklerini hatırlattı.

KUZEY ŞEHİR ÖNEMLİ BİR PROJE

Şahin, “Türkiye’ye örnek projelerden biri olarak gösterilen Kuzey Şehir Projesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ediyor.TOKİ bizim en büyük paydaşımız. 8,5 milyon metrekare alanda 50 bin konutun yükseleceği, yaklaşık 250 bin nüfusun yaşaması düşünülen Kuzey Şehir’de ilk etapta 3 bin 500 bitti. Biz altyapı çalışmalarını yürütürken bir taraftan da yol açıyoruz bu yol her yola benzemiyor. 5’inci Organize Sanayi Bölgesinden 5 kilometre yol açtık.” Başkan Şahin’e yaptığı çalışmalardan ve desteklerden dolayı bazı STK’lar başkanı, onursal üye yaptı, bu kapsamda Gaziantep Tenis İhtisas Spor Kulübü Derneği (GATİK), başkan Şahin’i derneğin onursal üyelik beratı verdi. BÜLTEN