Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Gazi Muhtarpaşa ve Sigorta kavşaklarında tramvayın geliş gidiş yolu üzerinde sola dönüşleri kaldırma girişimine yeni güzergahlar eklendi. Büyükşehir’in resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Tramvay güzergahında Fuar önüne kadar olan yollarda sola ve U dönüşlere yasak geldi. Uygulamanın cumartesi (yarın) sabah başlayacağı açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda Cumartesi (yarın) saat 07'den itibaren Raylı sistem güzergahındaki Emniyet, Valilik önü, Maliye (Stadyum) ve Müze önü kavşaklarında sola dönüş ve U dönüşü yasak… Bu arada belediye 2 yeni köprülü kavşak yapacaını açıkladı.

Gazi Muhtarpaşa ve Sigorta kavşaklarında tramvayın geliş gidiş yolu üzerinde sola dönüşleri kaldırma teşebbüsünün yankıları sürerken, belediye yeni yasaklar açıkladı. Sivil toplum örgütleri ve çevre esnafın büyük tepki gösterdiği sola dönüş yasağında yeni güzergahlar belirlendi. Buna göre UKOME Komisyonu tarafından alınan karara istinaden raylı sistem güzergâhındaki dört kavşakta bazı düzenlemeler yapıldı.

TRAMVAY ARAÇ TRAFİĞİNE

GÖRE HAREKET EDECEK

Raylı sistem güzergahındaki Emniyet, Valilik önü, Maliye (Stadyum) ve Müze önü kavşaklarında 13 Eylül Cumartesi sabah saat 07.00 itibariyle sola dönüş ve U dönüşü yasakları getirilecek. Tramvay, bu kavşaklarda lastik tekerlekli araç trafiğine göre hareket edecek.

NASIL UYGULANACAK ?

UKOME Kararına göre; Emniyet Kavşağında Valilik Önü Kavşağı gelişi U dönüş yasağı uygulaması, Valilik Önü Kavşağında Emniyet Kavşağı gelişi U dönüş yasağı uygulaması, Maliye Kavşağında (Stadyum Kavşağı) bütün yönlerde U dönüş yasağı uygulaması, Müze Önü Kavşağında ise Fuar Kavşağı (Gar) gelişi U dönüş yasağı ve Maliye Kavşağı gelişinde ise sola dönüş yasağı uygulaması yapılacak.

2 YENİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Belediye, Başpınar ve Organize Sanayi Bölgesi’ne gidiş–gelişlerde trafik yoğunluğunu önlemek adına D–400 karayolu yolu üzerinde iki adet köprülü kavşak çalışmalarına başlandı. Fevzi Çakmak Bulvarı’nın trafik yükünü azaltmak ve Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki trafik akışını hızlandırmak için düşünülen köprülü kavşaklardan birisi Abdulkadir Aksu Bulvarı’nı ipekyolunu bağlayan yol üzerine yapılacak. Diğeri ise, 37 nolu caddeden Köy Hizmetleri’nin önünden ipekyoluna giderken tramvay yolu üzerine yapılacak.

GÜVENEVLER TRAFİĞE KAPALI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Güvenevler Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi ve D–400 karayoluna yapılacak olan köprülü kavşak çalışmaları için bugünden itibaren yolların bir kısmı ulaşıma kapanacak ve sürücüler alternatif yolara yönlendirilecek. HABER MERKEZİ