GAÜN Tıp Fakültesi’nde Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Ahmet Temir, Çıksorut Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Enver Özçoban ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Süyür'ün Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği kentte Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, "Sağlıkçılar tükenmiş diyoruz ama tükenmişlik kelime olarak artık yetmiyor. Sağlıkçılar artık bitme noktasına gelmiş, hem iş hem özel hayatlarında ani patlamalar yaşıyorlar" dedi.

Covid-19’un Meslek Hastalığı olarak kabul edilmesi gerektiğini açıklayan Türk Tabipler Birliği, Kasım ayında 63 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Salgının etkisini en fazla artırdığı iller arasında yer alan Gaziantep’te de Covid-19 nedeniyle sağlık çalışanları yaşamını yitiriyor.

ANİ PATLAMALAR YAŞANIYOR

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, sağlık bakanlığının sağlık çalışanlarına güvence vermediğini söyledi. Çalışanların güvence istediğini anlatan Tarla, "Bütün saha çalışmalarında tespit ettiğim durumlar, insanlar uzun vadeli yoğun bakım servislerinde çalışmak, uzun süreli olarak koruyucu kıyafetlerle çalışmak ya da acilde ayrışmamış bin hastaya bakmak kolay değil. Bu durumu hekimler, hemşireler, sağlık görevlileri, hasta bakıcıları, güvenlik görevlileri ve memurlar bir ekip olarak yaşıyor. Sağlıkçılar tükenmiş diyoruz ama tükenmişlik kelime olarak artık yetmiyor. Sağlıkçılar artık bitme noktasına gelmiş, hem iş hem özel hayatlarında ani patlamalar yaşıyorlar. Dolayısıyla sağlık çalışanları artık yoruldu’’ diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT