Sarıfakı, hastanede 3 adet anjiyo cihazı bulunduğunu, bunlardan ikisinin arızalı olduğunu doğrularken, aktif olan bir anjiyo cihazıyla hizmet verildiğini söyledi. Sarıfakı ayrıca birde müjde verdi 1 yıl sonra açılacak olan Şehir Hastanesinde 5 adet anjiyo cihazı planlandığını belirterek, “Ayrıca başka bir Kamu Hastanemizde Anjiyo ünitesi ve KVC (Kardiyovasküler Cerrahi) merkezi kurulma çalışmalarına başlanmıştır”dedi.Geçtiğimiz gün ‘Yakışıyor mu bu Gaziantep’e?’ başlığıyla verdiğimiz haberimizde, 25 Aralık ve Şehitkamil Devlet Hastanelerinde Anjiyo cihazının olmadığı, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji bölümünde ise 2 anjio cihazından birisinin 2 yıldır, diğerinin ise 2 aydır arızalı olduğunu gündeme getirmiştik. Haberimizde Dr.Ersin Arslan’da Acil anjio yapılması gereken hastalar için acil durumlarda radyoloji bölümünde yer alan beyin damarlarına da müdahale edebilecek fonksiyonda bulunan anjio cihazı kullanıldığını belirtmiştik.
BİR CİHAZ HURDAYA AYRILDIHaberemiz üzerine açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr.Sarıfakı, Dr. Ersin Arslan Eğitim Araştırma ve Hastanesi’nde 3 adet anjiyo cihazı bulunduğunu belirtti. Sarıfakı,”Söz konusu cihazlardan bir tanesi 15/03/2018 tarihinde arızalanmış olup cihazın çok eski olması (2005 model) ve yapım maliyetinin çok yüksek olmasından dolayı Bakanlık tarafından görevlendirilen teknik personelce hurdaya ayrılması uygun görülmüştür. Hurdaya ayırma süreci devam etmektedir” dedi.
DİĞER CİHAZ İÇİN YEDEK PARÇA ALINACAK
Diğer cihazın yetkili servisi ile bakım sözleşmesi bulunduğunu ve arıza durumunda yetkilisi servisin teknik personelleri tarafından arızaya müdahale edildiğini dile getiren Sarıfakı, “Söz konusu cihaz 12/08/2019 tarihinde arızalanmış ve yetkili servisine arıza bildirimi yapılmıştır. Yetkili servis tarafından arızaya müdahale edilmiştir. Ancak arızanın giderilmesi için yedek parçalar gerektiğinden dolayı arıza giderilememiştir.Söz konusu cihazın arızasının giderilmesi için gereken yedek parçaların alım süreci başlatılmış olup en kısa sürede cihaz aktif hale getirilecektir” diye konuştu.
ŞEHİR HASTANESİNDE 5 ADET ANJİYO CİHAZI OLACAK
Şuanda Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aktif durumda bulunan bir adet anjiyo cihazının hizmet vermeye devam etttiğini, Acil hastalarn hiçbir mağduriyet yaşamadığını belirten Sarıfakı, bir de müjde verdi. Sarıfakı,”1 yıl sonra açılacak olan Gaziantep Şehir Hastanesinde 5 adet anjiyo cihazı planlandığını belirten Sarıfakı,”Ayrıca Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında 2. bir Kamu Hastanemizde Anjiyo ünitesi ve KVC (Kardiyovasküler Cerrahi) merkezi kurulma çalışmalarına başlanmıştır” dedi. TGRT HABER YAPMIŞTIÖte yandan TGRT televizyonu, bu konuyla ilgili haberimizi ekranlara taşıdı. Büyük ilgi gören haberimizi ekrandan okuyan programcı, Gaziantep'te bu büyük eksiklik"dedi. Haber Merkez