Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl protokolü hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü kapsamında Asri Mezarlık ile Yeşilkent Mezarlığı Şehitliklerini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti akabinde İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından şehitler için dua edilen ziyarette, şehit mezarlarına karanfil bırakılarak şehitlerin emaneti olan aileleri ile sohbet edildi, minnet duyguları iletildi. Daha sonra Vali Gül ile protokol üyeleri Nurdağı İlçesi’ne geçerek Sakçagözü Mahallesinde ikamet eden 15 Temmuz Şehidi Şirin Diril’in ailesini ziyaret ettiler, şehidimiz Diril’i mezarı başında andılar. Vali Gül, önceki günlerde de 15 Temmuz şehidi Seyit Ahmet Çakır’ın ailesini ve yine 15 Temmuz Gazisi Mehmet Alpaslan’ı evinde ziyaret etmişti.

GAÜN'DE TÖREN

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi’nde anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür,“Pişman olmuş bir FETÖ’cü yoktur, pusuda bekleyen FETÖ’cü vardır” dedi. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminden dört yıl geçmesine rağmen hala FETÖ belası ile uğraştıklarını belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “İmkan buldukları anda yine kafa kaldıracaklar. O yüzden artık oldubitti demeyelim, her zaman ve her dakika milletin selameti uğruna dikkatli olalım. Seküler veya dini fark etmez.Bu yapıların, ülkemizin mahremine el uzatmasına izin vermeyelim. Liyakat, ehliyet ve daha sonra bu millete sadakatle hükmedelim. Eğer buna dikkat etmezsek ne ülkemiz gelişir ne de bu hain FETÖ çetesi başta olmak üzere alfabedeki diğer terör örgütlerinden kurtulabiliriz” şeklinde konuştu.

NİZİP'TE ŞEHİTLER ANILDI

Nizip ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitler anıldı. Nizip İlçe Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Hatice Kübra Camisi'nde öğle namazı öncesi mevlit programı düzenlendi. Programda, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için mevlit ve Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Programın ardından İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve protokol üyeleri Nizip Şehitliği’ni ziyaret etti.