AK Parti’den istifa edenler Saadet Partisi’ne koştu. Nurdağı'nda Ak Parti'den bu dönem aday gösterilmediği için istifa eden belediye başkanı Orhan Yılmaz Saadet Partisinden aday oldu. Yine Ak Parti'den istifa eden İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Özaslan'da Karkamış’tan aday gösterildi. Ak Parti'den geçenlere SP rozetlerinin takıldığı aday tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozgeyik, yeni projelerini açıkladı. Bozgeyik, seçilmesi halinde her yıl 5 bin fakir genci evlendirme ve ev sahibi yapma projesinin yanısıra, doktoru, hemşiresi ve tüm personeli kadın olacak Nisa Hastanesi'ni hayata geçireceğini belirtti.

SÜRPRİZLERİMİZ DEVAM EDECEK

Saadet Partisi kesinleşen iki ilçe adayını tanıtmak için Royal Otel'de toplantı düzenledi. Aday tanıtım toplantısında konuşan SP İl Başkanı Mehmet Karalar, 10 yıl belediye başkanı olarak hizmet etmiş olan Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz'ın bu seçimde AKP'den istifa ederek Saadet Partisi saflarına katıldığını belirterek, "Ayrıca Ak Parti il genel meclisi üyesi Hüseyin Özaslan da partisinden istifa ederek Karkımış belediye saşkan adayı olmuştur. Bu da gösteriyorki tek adres milli görüş ve saadet partisidir. Sürprizlerimiz devam edecek" dedi.

OTURMAK YOK

Şehitkamil eski Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozgeyik ise, daha önce açıkladığı trafik, ulaşım, Havaray projelerinin yanısıra yeni projelerini de açıkladı. Milli görüş belediyeleri için oturmak yok diyen Bozgeyik, "Yaklaşık iki aydan beri Gaziantep'imizin sorunları ve çözümleri için teknik heyetten oluşan mühendislerimizle beraber çalışıyoruz. Bizler diğer partiler gibi başka şehirlerden ithal ekipler, getirip şehrin sorunlarına çözüm yerine sorun üretelenler gibi değiliz" diye konuştu.

AKILLI OTOPARK PROJESİ

Yeni projelerinden bahseden Bozgeyik, "Akıllı otopark projemiz var. Gaziantepimizin bir diğer problemide park problemidir. Araçlarımızı güvenli şekilde park etmek için sıkıntılar yaşamaktayız. Bizler bu proje ile az alana daha fazla araç yerleştirerek park probleminin akıllı otopark projemizle azaltacağız. Şu anki Stadyumumuzun yerine Sultan Ahmet Meydanı gibi bir meydan yapacağımızı duyurmuştuk. Bu meydanın altına da otopark alanları yaparak park sorununu çözeceğiz" dedi.

KÖY PROJESİ

Gaziantep'te 490 köy bulunduğunu, seçildikleri takdirde her köyü yaşanabilir hale getireceklerini dile getiren Mehmet Bozgeyik, "Her köyümüze sosyal tesis kuracağız. Bu sosyal tesislerde muhtar odası, taziye salonu, düğün salonu, kurs odası, çay ocağı, kütphane. Bu projemizi 4 yıla yayıp 4 yıl içerisinde tüm köylerimizi olması gereken yere getireceğiz. Yollar kilittaşı olacak. Ne güzel köyümüz vardır diyecekler" dedi.

FAKİR GENÇLERİ BİZ EVLENDİRECEĞİZ

Gençleri Evlendirme Projeleri olduğunu da dile getiren Bozgeyik şunları söyledi:" Birçok gencimiz asgari ücetle çalıştığından evlilik durumunu ertelemektedir. bunun neticesinde gençlerimizde psikolojik sorunlar oluşmaktadır. Biz bu durumda olan gençlerimizi belediye olarak evlendireceğiz. Bizler 1 yılda 5 bin çiftimizi evlendireceğiz. Ayrıca bu gençleri ev sahibi de yapacağız. 2+1, 1+1 evler yaparak bu insanların evlenlemelerinin yanısıra ev sahibi olmalarını da sağlayacağız. Üstelik ev fiyatları 50 milyarı geçmeyecek."

KADINLARA ÖZEL HASTANE

Hastane Projeleri olduğunu, 4 tane hastane yapacaklarını anlatan Bozgeyik, kadınlara özel bir hastane projelerinden bahsederek şöyle konuştu:"Gaziantepimizin önemli sorunlarından bir tanesi de hastanelerin yetersiz olmasıdır. Gaziantepimize değişik bölgelerde acil olarak 4 tane hastane yapacağız. Bu hastaneler şehrin dışında kurularak hastanelere ulaşık kolay olacak ve bundan dolayı merkezdeki trafik sıkışıklığıda azalacaktır. Hastanelerimizi şu bölgelerde kuracağız. Asri Mezarlık-Gazikent arasındaki bölgeye inşa edeceğiz, Gazikent Seyrantepe, Beykent ve çevre mahallelere hizmet verecektir. Perilikaya, İncilikaya ve Oğuzeli üçgenindeki bölgeye inşa edeceğiz ve bu bölge halkına hizmet verereceğiz. Başpınar-Aktoprak, Çevre köyler civarına inşa ederek bölge halkına ve tekrar inşa edeceğimiz Safaşehirdeki vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vereceğiz. Daha da en önemlisi Nisa Hastanesi kuracağız. Doktor, hemşire, hasta bakıcı ve güvenlik görevlisi de dahil bayan personelden oluşacak."

HAYRİ KAMALI GÜZELBEY'İ ELEŞTİRDİ

Sadet Partisi Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Hayri Kamalı da, makamların sadece imza atma, protokol yapma yeri olmadığını belirterek, "31 Martta inşallah hizmet etmek için makamlarımıza oturacağız. Makamlar insanlara hizmet etmek içindir. Şu anda biz bu hizmetleri 10 yıldan bu yana göremiyoruz" dedi. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu memleketin hassasiyetine yakışmayan, bu memleketin 1400 senelik ruhuna yakışmayan hareketler yaptığını söyleyen Kamalı, "Bu memleketin maneviyatına hakaret etmiştir. 10 yıldan bu buyana bu memlekete özellikle Maarif kavşağına aşk tanrısını, şarap tanrısını, gök tanrısını, yer tanrısını dikiyorsunuz. Göstermelik olarak son yıllarda bir tanede siyah renkli bir fıstık yaptılar. Sonra o siyahı beğenmeyip beyaza boyadılar. Bunlar saçma insanlar. Bunların sadece hesap vereceği genel merkezde genel başkanları var. Yine Allah nasip ederse 1994 yılındaki milli görüş ruhuyla 2014 yılında 31 Mart sabahı yine mili görüş ruhunu belediyeler içerisine sokacağız. Tabiri yerindeyse 7/24 çalışıp halkımıza hizmet vereceğiz. Bizde inşallah Şehitkamil’de özellikle kavşakların, yolların hastanelerle ilgili, inanç turizmiyle ilgili Şehitkamil’i yaşanabilir bir yer yapacağız" diye konuştu.

GÜNEBAKAN: İSLAHİYE 5 YILDIZLI İLÇE OLACAK

İslahiye Belediye Başkan Adayı Ahmet Günebakan, seçildiği takdirde ilçeyi 5 yıldızlı ilçe haline getireceğini belirterek, "Nur yüzlü temiz yürekli yönetici ve üyelerle birlikteyiz. İlçemizi Türkiye'nin parmakla gösterilen bir ilçesi haline getireceğiz. Hem hizmet yapacağız, hem de insana sevgi ve vefa duygusuyla çalışacağız" dedi.

KAYA: YAPILMAYAN HİZMETLERİ YAPACAĞIM

Yavuzeli Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaya, 8 aydır köyleri dolaştığını, halk tarafından kendisine adaylık verildiğini belirterek, "Yavuzeli'ne yapılmayan hizmetleri yapacağım. Türkiye'de yapılan bütün eserler milli görüş döneminden kalan eserler. Halkın desteğiyle adaylığımızı açıkladık" dedi.

YETİMİN MALI GİBİ KORUYACAĞIZ

Nizip Belediye Başkan Adayı Ahmet Kurban, belediyenin malını, yetimin malı gibi koruyacaklarını belirterek, seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

BİR ÇOK PROJEM VAR

Karkamış Belediye Başkan Adayı Hüseyin Özaslan ise, bugüne kadar görevini layıkıyla yerine getirdiğini, birçok projelerinin olduğunu dile getirerek, "İnşallah bu seçimler şehrimiz için, ilçemiz için hayırlı olur" dedi.

HERŞEY NASİP

Nurdağı Belediye Başkanı, SP Nurdağı Adayı Orhan Yılmaz da, "Herşey nasip. Nasipten ötesi olmaz. Bu seçimlerin Gaziantep ve Nurdağı halkına hayırlı olmasını dilerim" dedi. Konuşmaların ardından SP'ye katılanlara rozetleri takıldı.

Meral KINACILAR, Bora TOKTAŞ