İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Rumkale'nin kültür-inanç turizmini içinde barındırdığını, doğa turizmine uygun olduğunu ifade ederek, Fırat havzasında Karkamış, Zeugma ve Rumkale'nin birlikte önemli bir kültür mirası olduğunu vurguladı. 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Rumkale'de yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde gördüğünü belirten Yılmaz, "Sayın Bakanımız'ın talimatıyla da Rumkale'yi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne almak için çalışma başlatacağız. Gerçekten Rumkale birçok kişi tarafından görüldüğünde hayranlıkla seyredilen ve 'Türkiye'de böyle bir yer var mıymış' gibi tepki gösterilen, o kadar beğenilen bir alan. Biz orayı gerek yurt içi gerekse yurt dışı turizme açmamız lazım. Bunun için de yolumuz olması lazım, konaklama tesisleri olması lazım ve restorasyonu bitirmeniz lazım" dedi.

YATIRIM BEKLİYORUZ
Rumkale'de birinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında kalenin duvarı ve burçlarının güçlendirildiğini, çevresinin düzenlendiğini, kalenin içindeki cami ve değişik dönemlere ait kiliselerin restore edildiğini, batı tarafından yürüme yolunun yapıldığını anlatan Yılmaz, ikinci etap restorasyonun 2013 yılında tamamlanacağını ifade etti. Yılmaz, ''İkinci etapta özellikle Aziz Nerses Kilisesi restorasyonu tamamlanacak ve yürüme yolları bitirilecek. Şimdi kalenin doğu tarafından yürüme yoluna başlandı. Doğudan batıya doğru yol birleştirilecek. Kalenin içindeki 10-11 tane taş ev restore edilerek, butik otel veya kafeterya olarak kullanılacak. Seyir terası yapılacak'' dedi. AA