RUHSATIN METREKARESİ SADECE 1 LİRA

Şahinbey Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kampanya bu yıl da devam ediyor. Yeni işyeri açanları ve ruhsatsız çalışanları ruhsat almaya teşvik etmek için yapılan kampanya esnaf tarafından yoğun ilgi görüyor. İşyerinin metrekaresine 1 lira ödeyerek ruhsat alan esnaf yapılan uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE'DE İLK OLDU

Ruhsatsız iş yeri kalmaması için başlatılan kampanya ile esnafın desteklendiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “İlçemizdeki işyerlerinin kimlik kazanması ve ruhsatsız işyerlerinin kalmaması için başlattığımız kampanya Türkiye’de bir ilk oldu. Ruhsatsız işyeri çalıştırma kanunlarımıza göre suç. İşyeri açma ruhsatı her yıl yenilenen bir işlem değil. Bir işyeri açtığınızda adres ve iş değişikliği olmadığı sürece ömür boyu geçerlidir. Esnafımız başvuru yaptığı zaman metrekare başına 1 lira olmak üzere ucuz bir şekilde ruhsatlarını alabilmektedir. Tüm vatandaşlarımıza bol kazançlı günler diliyorum” diye konuştu.

ESNAF MEMNUN

Böyle bir çalışmayı tekdirle karşıladıklarını söyleyen Esnaf ve Sanatkârları Odası Birlik Başkanı Ömer Küsbeoğlu; “Esnafım adına Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Esnafımız 2004 yılında 3 bin liraya, 4 bin liraya ruhsat alırken, bu kampanya ile 150 -200 liraya ruhsat alabiliyorlar. Ruhsatı olmayan ve ruhsat almak isteyenler Şahinbey Belediyesi’ne giderek hızlı ve kolay bir şekilde ruhsatlarını alabilirler. Kampanyadan bütün esnaflarımız ve bizde çok memnunuz. Kampanyadan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Şahinbey Empati İlkokulu Kantin İşletmecisi Ramazan Durak yapılan kampanyanın ruhsatsız iş yerlerinin önüne geçtiğini belirterek “Bundan önce çok yüksek rakamlarla ruhsat ve benzeri ruhsatları alırdık. Şu an en uygun fiyatlarla esnafa yardımcı olduğu için Başkanımıza bütün esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Başkanımız ve partimizin insanlar için kolaylık sağladığı tüm resmi işlerde gönülden teşekkür ediyorum” dedi. HABER MERKEZİ