BEKO Basketbol 1’inci liginde son 3 maçını kazandıktan sonra Eurochallenge ikinci turun ilk maçından da galibiyetle ayrılan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımında yüzler gülüyor.

Letonya’nın Ventspils takımına karşı elde edilen galibiyetten dolayı oyuncularını kutlayan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının baş antrenörü Jurij Zdovc, grupta liderliğe yükseltikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

RİTMİ YAKALAYAMADIK

Eurochallenge ikinci turun ilk maçını kazandıkları için oyuncularını kutlayan Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımının koçu Zdovc Jurij, “Gerçekten kolay bir maç değildi, karşı takıma göre daha iyi bir takımımız var ama karşıda çok disiplinli bir takım görebiliyorsunuz. Maçta ritmimizi yakalayamadık, bu ritmi yakalamak için gerekli oyunculara sahip değiliz veya onlar ortaya çıkmıyorlar. İlk devre Uğur ve Sertaç oyunda önemli değişiklikler yaptı fakat bu ritmi değiştirmek için tecrübeli oyuncuları soktuğumda farkın daha da açılmasını beklerken kapandı” dedi.

BU TÜR MAÇLARDA FARK ÖNEMLİ

Üçüncü periyota çok kötü başladıklarını aktaran Jurij, “Bu periyotta yine ritmimizin bozulması farkın kapanmasına sebep oldu. Son 15 dakikada enerjimiz yüksekti daha çok mücadele ettik aynı şekilde ofansa da yaradı ve daha hareketli oynadık. Bunun sonucunda fark açıldı fakat ritimsizlik yüzünden yine kaybettik. Maçın sonlarında farkı açma isteğimiz vardı fakat hakemlerden değişik kararlar geldi. Biz topu aldığımız sırada karşı takıma verdiler ve onlara yardımcı oldular. Bu tür maçlarda fark önemli 4 takımlı bir grup aynı galibiyet sayısına ulaşırsanız her basketin önemi var o yüzden farkı yeterince açmaya çalıştık ama en fazla bu kadar açmayı başardık” dedi.

HER MAÇ ÖNEMLİ

Eurochallenge’de her galibiyetin önemli olduğunu vurgulayan Jurij, “İlk maçımızı kendi evimizde oynadık ve şimdi 3 maçımızı üst üste deplasmanda oynayacağız. Bu biraz değişik bir fikstür fakat bunu kaybederek başlasaydık psikolojik olarak bizi etkileyecekti. Şu andan itibaren fark etmez. İkinci maçımız Moskova’da Triumph’e karşı bu da çok zor olacak. Kazanmamız gereken bir mücadele” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU