Royal Halı Gaziantep Basketbol özellikle ligin ikinci yarısında ardı ardına galibiyetler elde ederken Avrupa’da ise fırtına gibi esmeye devam ediyor.
Eurochallenge kupasında son olarak Rusya’nın güçlü temsilcisi Triumph Lyubertsy'yi 64 – 59 mağlup eden eflatun – sarılılar çeyrek finale adını yazdırma başarısını gösterdi.
Eurochallenge K grubunda liderliğini garantileyen Royal’in dev adamları, ligde ise küme düşme potasından sıyrılarak Play Off çemberinin içinde kendilerine yer edindiler.
BEKO Basketbol 1’inci liginde oynadığı 18 karşılaşmanın 8’inden galibiyetle ayrılan temsilcimiz 10 karşılaşmadan ise mağlubiyet ile 26 puan topladı ve sıralamada 8. sırada yer alıyor. Eurochallenge kupasında ilk tur maçlarında 4 galibiyet ve 2 yenilgi ile son 16 arasına giren Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı K grubunda oynadığı 5 maçın tamamını kazanarak çeyrek finale grup lideri olarak yükseldi.
AVRUPA'DA LİDERLİĞİ BIRAKMADI
Eurochallenge Kupası ilk turunda B Grubu'nda yer alan eflatun - sarılılar, 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle lider olarak ikinci tura yükseldi. İkinci tur gruplarına da iyi bir başlangıç yapan dev adamlar, oynadığı 5 maçı da kazanarak K grubunun liderliğini garantiledi.
9 GALİBİYETİN 5’i DEPLASMANDA
Royal Halı Gaziantep, Avrupa kupalarında deplasmanlarda daha başarılı bir grafik çizdi. Eurochallenge Kupası'nda aldığı 9 galibiyetin 5’ini deplasmanlarda elde eden eflatun - sarılılar, dış sahalarda sadece bir kez mağlup oldu. Temsilcimiz, Avrupa'daki diğer 1 yenilgisini ise evinde aldı.
Deplasman maçlarında özellikle iyi savunma yaparak sonuca giden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, 5 galibiyetin ikisini 7 sayı, birini 4 sayı, birini 6 sayı, birini de 25 sayı farklarla kazandı.
AVRUPA MAÇLARI
Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının Avrupa Kupası'nda yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:
Rakip İç Dış
Krasnye Krylia 89 – 96 / 71 – 63
Atomerömü Paks 75 – 63 / 61 – 74
CSM Oradea 69 – 74 / 73 – 71
BK Ventspils 72 – 61 / 46 – 71
Triumph Lyubertsy 74 – 78 / 64 – 59
JDA Dijon 76 – 82
Not: Maç sonuçlarında ilk takım Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı olarak alınmıştır.
TÜRKİYE'DE 8. SIRADA
Avrupa'daki başarısını Beko Basketbol Ligi'ne de yansıtan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, 18maçta 8 galibiyet, 10 mağlubiyetle liderin 9 puan gerisinde 8. sırada yer alıyor.
Eflatun - sarılılar, Sırp antrenör Jurij Zdovc’u göreve getirmesinin ardından Aliağa Petkim, Trabzonspor, Tofaş, Sportif Uşak A.Ş, Türk Telekom ve TED Ankara Kolejlileri yenerken, Galatasaray, Anadolu Efes, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka’ya mağlup oldu.
MUHARREM TÜRKOĞLU