Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen Gaziantep Basketbol, adeta Darüşşafaka'yı taraftarı karşısında parkeyi dar ederek rakibini farklı mağlup etti ve yarı final işini Gaziantep'e bıraktı. İlk yarıyı 10 sayı farkla 39-49 önde bitiren ekibimiz ikinci yarıda vites yükseltti ve Peterson'un yıldızlaştığı maçta Daçka'yı 66-91 sonuçla mağlup etmeyi başardı. İki takım arasındaki 3. maç Çarşamba günü akşam Gaziantep'te oynanacak ve bu mücadeleyi kazanan taraf adını yarı finale yazdıracak.Gaziantep Basketbol, Ayhan Şahenk'te Darüşşafaka'yı 91-66 yendi ve seriyi 1-1 eşitledi. Gaziantep'teki son maçı kazanan takım yarı finale yükselecek. Ligde olduğu gibi play off'ta deplasman takımları kazandı, böylece ev sahipleri bu sezon dört maçtan da mağlup ayrıldı.
Darüşşafaka'nın 21 top kaybı yaptığı maçta Gaziantep 15 top çalarak rakibinden çok fazla top kullandı.
İlk periyodu küçük farklarla uzun süre Gaziantep önde götürdü ancak hiç üçlük kaçırmayan (4/4) ve Troy Caupain'den 10 sayı bulan Daçka yakın takibini sürdürdü. Çeyreğin son saniyesinde Milton Doyle'un potalı üçlüğü ile Gaziantep ikinci çeyreğe 25-23 önde girdi.
İkinci çeyreğin 2. dakikasında Daçka 34-29 öndeyken, Gaziantep İsmail Cem Ulusoy, Jarmar Gulley, Peterson, Kaba ile 10-0'lık seri yakalayıp 7. dakikada 39-30 öne geçti. Üst üste top kayıpları yapan Daçka yaklaşık 4 dakika sonra ilk basketini Isaiah Pineiro ile buldu. 1:20 kala Gaziantep'ten Ryan Luther dışarı bastığı sırada topu içeri attı, hakemlerin görmediği bu pozisyon sonrasında Daçka Koçu Selçuk Ernak'a teknik faul kararı çıktı. İlk periyodun sonunda olduğu gibi Doyle devrenin son saniyesinde attığı basketle Gaziantep'in soyunma odasına 44-39 önde gitmesini sağladı.
İlk yarıda farkı yaratan istatistik, Gaziantep'in top çalmadaki 11-3'lük üstünlüğü idi. Troy Caupain ve QJ Peterson 13'er sayıyla takımlarının skorerleri oldu.
Üçüncü çeyrekte ilk 10 sayısı Peterson'dan gelen Gaziantep 6. dakikayı 59-48 önde geçti. Darüşşafaka'nın hücumda tıkanması ile fark daha da açıldı, 8. dakikada skor 67-48 (19 fark) oldu. Darüşşafaka'nın 9 sayıda kaldığı periyodu Gaziantep 71-51 önde tamamladı.
Dördüncü periyodda Darüşşafaka hamle yapamadı ve fark 20 sayının üzerine çıktı. Son 6 dakikaya 80-56 önde giren Gaziantep mükemmel savunma yaptığı maçı hücum potansiyeli ve birebir özelliği olan oyuncularıyla farklı kazandı: 91-66. İki takım da son dakikaları yedekleriyle oynadı.
Öne çıkanlar...
Darüşşafaka: Troy Caupain 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Troy Selim Şav
Gaziantep Basketbol: QJ Peterson 27 sayı (4/8 üçlük), 3 ribaund, Ryan Luther 10 sayı, 3 ribaund, 1 asist, Alpha Kaba 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Milton Doyle 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist