Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sani Konukoğlu Vakfı’ndan burs verdikleri öğrencilere yaptıkları her işte dürüst, kaliteli ve en iyisi olmak için çalışmalarını önererek, "Allah her insana bir rol vermiş. Bu rolü; dürüst, kaliteli ve en iyisi olmak için oynamak zorunda. Bu rolü oynarken mümkün olduğu kadar toplumsal hizmetlerin geride bırakılmaması lazım" dedi.

Sani Konukoğlu Vakfı Gaziantep Öğrenci Buluşması, Grand Hotel’de, Gaziantep’in yanı sıra Adana, Adıyaman, Antalya, Ağrı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, KKTC, Kilis, Malatya, Mersin, Muş, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Tunceli’den gelen öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Konukoğlu, ‘’Biraz önce hayatımı anlatan özgeçmişimi izlediniz. Zaman zaman bakıyorum; ben bu muyum diye. Allah bize bu kadar işi başarma lütfünde bulundu. Biz de başardık’’ diyerek, mutluluğunu dile getirdi.

YARIŞ YAPARAK OYNAYIN

Her insana doktorluk, mühendislik, hemşirelik gibi bir rol verildiğini, bu rolü dürüst, kaliteli ve en iyisi olma şeklinde yarış yaparak oynamak zorunda olduğunu belirten Konukoğlu, ‘’Ama bu rolü oynarken de mümkün olduğu kadar toplumsal hizmetleri geride bırakmaması lazım’’ diyerek sosyal yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. Öğrencilere başarılı olabilmelerinin yolunu, ‘’Daima bir üstünüze bakarak hırslanacaksınız, aşağı bakıp mutlu olacaksınız’’ diyerek tarif eden Konukoğlu, ama hırslarının, akıllarının önüne geçmemesi gerektiğine dikkati çekti.

TEK KAZANÇ MÜTEVAZİ OLMAK

Konukoğlu, ‘’Mütevazı olun. Hayatta kazancın tek yolu mütevazi olmaktır. Bizde, ustanın elinin altında çalışıp bugün yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarımız var. Büyüğünü saymayan küçüğünü sevmeyen, aile yuvası kuramaz, işinde de başarılı olamaz. Hayrınızı yapmazsanız ne servetiniz ne huzurunuz büyür. Kanaatkar olun, denizin yanında da dursan belirli damlalarla su için’’ diye konuştu.