Rektör Özaydın, atıl duran binayı Böbrek Nakil Hastanesi’ne dönüştürdüklerini ve 91 böbrek nakli yaptıklarını belirtirken, Rektör Gür ise binanın atıl durumda olmadığını, Uluğbey İleri Teknoloji ve Araştırma Merkezi olarak amacına uygun şekilde kullanıldığını öne sürdü. Gür, “Ana hastanede ortalama yıllık olarak 100’ün üzerinde zaten böbrek nakli yapılmaktaydı” dedi.

ÖZAYDIN: ATIL DURUYORDU

Rektör Özaydın, sosyal medya hesabından Gaziantep Üniversitesi Kahraman Eruslu Böbrek Nakli Hastanesi ile ilgili bilgi verdi. Özaydın, 6 yoğun bakım yatağı, 3 uzaktan ameliyathane ünitesi bulunan hastane için, “1539’da Gaziantep’te böbrek taşı ameliyatı yapıldığını gösteren tarihsel arka plandan hareketle “bütçeye yük getirmeden” atıl duran bir binayı, Türkiye Yüzyılının en modern Böbrek Nakil Hastanesine dönüştürdük. 10 Ekim 2023’ten bugüne kadar 91 böbrek nakli yapıldı. Hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun”dedi.

Bu çalıştaydan beklenti büyük Bu çalıştaydan beklenti büyük

GÜR:AMACINA UYGUN KULLANILIYORDU

Bu paylaşımın ardından eski Rektör Ali Gür de bir paylaşımda bulundu ve şu iddialarda bulundu: “Gerçekler ne kadar gizlenmeye çalışılsa da er ya da geç açığa çıkar. Bina Devlet Planlama Teşkilatı bütçesiyle Uluğbey İleri Teknoloji ve Araştırma Merkezi olarak yapıldı. Amacına uygun kullanılıyordu ve asla atıl değildi. Rektörlük değişiminden hemen sonra usulsüz bir şekilde hiçbir resmi ihale yapılmadan bir müteahhide sürekli çok yüksek miktarda para aktarılarak 3 yılda Böbrek Nakil Merkezine çevrildi. 

KAMU ZARARI OLUŞTURULDU
Dönemimizde ana hastanede ortalama yıllık olarak 100’ün üzerinde zaten böbrek nakli yapılmaktaydı. Bu bina ilave bir şey kazandırmadığı gibi Teknoloji ve Araştırma Merkezi projesi amacı dışına çıkarılarak kamu zararı oluşturulmuştur. Bu bina tadilatı yapılırken müteahhide toplam ne kadar aktarılmıştır? Neden resmi ihale yapılmamıştır? 

İNOVASYON MERKEZİ NEDEN CAFE YAPILDI

Topçuoğlu ailesinin ayni ve nakdi bağışları ile yapılan orta kısımdaki inovasyon merkezi neden Klas Cafe yapılmıştır? Üniversitenin araştırma ve inovasyon merkezine mi yoksa cafeye mi ihtiyacı vardı? Bütçeye yük getirmeden” derken neyi kastediyorsunuz? Kayıtdışı yaptığınızı mı? Böbrek Nakil Merkezine Gaziantep Üniversitesi Vakfından, Hastane bütçesinden ve hayırsever bağışlarından ne kadar para aktarılmıştır? 

KAÇ BÖBREK NAKLİ YAPILDI?

Son 10 yıl içinde yıllara göre kaç böbrek nakli yapılmıştır? Neden üniversitenin bilimsel başarı veya üniversitenin dünya sıralamalarındaki yerinden hiç bahsetmeyip sürekli “kayıtdışı”yaptırdığınızı söylediğiniz inşaat ve kapılardan bahsediyorsunuz?”

ÇOCUK HASTANESİ NİYE YÜZDE 25-30 KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR?

Ana hastanede sıkışıklık yaşanırken 275 yatak kapasiteli çocuk hastanesi neden yüzde 25-30 kapasiteyle çalışıyor, neden çok sayıda alt branş servisleri boş duruyor? Açtığınızı söylediğiniz Onkoloji binası hastaneye uygun bir yapısı olmadığı için (zîra bu binada merkezi sarf malzeme depo inşaatından devlete yüksek maliyetler oluşturularak çevrildi) ruhsatlandırma sorunu yaşanıyor mu? 

Editör: Ebru Kont