CHP Gaziantep Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyesi Dr. Mehmet Şeker, KİT’lerin reklamlarını, bazı imtiyazlı medya kuruluşlarına kaynak aktarmak için kullandıklarını söyledi.

Şeker, Halk Bankası ile ilgili verdiği soru önergesinin ardından, Ziraat Bankası, Emlak Konut ve Çay İşletmeleri hakkında da birer soru önergesi vererek, bu kurumların yüksek oranda reklam verdiği TV’lerin izlenme payının yüzde 2’nin altında olduğunu kaydetti.

YOĞUN REKLAMLAR

Başbakan Erdoğan’a Emlak Konut Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a Ziraat Bankası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e de Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün TV kanallarına verdikleri reklam kriterlerini soran Şeker, bu üç kurumun da izlenme oranları çok düşük medya kuruluşlarına oldukça yoğun reklam verdiklerine dikkat çekti.

HANGİ KANALLARLA ANLAŞMA YAPILDI

Başbakan Erdoğan’a ve ilgili bakanlara “kamu kurumları reklam verirken hükümet yanlısı yayın yapılmasını bir kriter olarak belirlemekte midir” diye soran Şeker, her üç kurumun 1 Ocak-31 Aralık 2013 arasında hangi TV ve radyo kanallarıyla, hangi gazetelerle ne kadarlık reklam ve sponsorluk anlaşması yapıldığını, bu kanal ve gazetelerin izlenme dinlenme oranları ile tiraj paylarının ne kadar olduğunu sordu. Şeker ayrıca, yüksek tiraj, izlenme ve dinlenme oranı olan medya kuruluşlarına hiç reklam verilmemesinin nedenlerinin de açıklanmasını istedi.

HABER MERKEZİ