CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici nazım imar planı ana hedeflerine bağlı kalınarak, kişilere rant sağlayacak plan tadilatlarına asla izin verilmeyeceğini belirtti. Kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak kamu yararına olan tadilatların gerekli görüldüğü durumlarda yapılabileceğini söyledi.

Gaziantep’te mevcut belediyelerin meclis toplantılarındaki maddelerin çoğunu imar değişikliğinin oluşturduğuna dikkat çekerek, parça parça ve kamu yararı gözetilmeden imar değişiklikleri yapıldığını ifade etti. Ekici “2004 yılından

önce 1/5000 planları hazırlanan İbrahimli 2 ve Yamaç tepe imar bölgelerinin geciktirilmesi şehrimizde arsa spekülasyonlarına neden olmuştur. Biz böyle yanlışlar yapmayacağız. Ayrıca belediye meclisinde alınarak kararların imar komisyonlarında yeterince incelenmeden meclise gönderilmeleri plansızlığın sebeplerinden birisidir. Ekolojik plan

önceliğimiz olup Kızılhisar, Bağlarbaşı imar planı ilgili kurumların ve odaların görüşleri alınarak halkımızla birlikle düzeltilecektir. Bizim dönemimizde AVM ve benzin istasyonuna şehir içerisinde izin verilmeyecektir. “dedi.

OTOPARK SORUNU

Kent merkezinde otopark sorununun önemli olduğunu, çok katlı otoparkların yapılmasının teşvik edilmesi gerektiğini kaydeden Akif Ekici garaj tapulu meskenlerin sıkıntılarının çözümü için EPDK, Gazdaş ile görüşmeler yapacaklarını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ