aziantep Haber Sen Örgütlenme Sekreteri Mesut Balcan, 5 Mart 2013 tarihi itibariyle PTT’nin A.Ş’ e dönüştürülerek özelleştirilmesi için ilk adım atıldığını, Meclise sunulan kanun tasarısı ile, ülkemizin en ücra köşelerinde ve tüm ülke genelinde halka hizmet sunan PTT’nin, posta dağıtımını kaliteli ve sürekli yapmak bahanesiyle bankacılık ve diğer hizmetleri ile birlikte şirketleştirilip özelleştirilmek istendiğini belirtti.
HERŞEY NET OLARAK ORTAYA ÇIKACAK
Bununla beraber mevcut personelin ise, 657 sayılı Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilmek istendiğini belirten Mesut Balcan, “Güvencesiz, kıdem tazminatsız, asgari ücretli, 12 saatlik mesai ve sosyal hakları kısıtlı bir çalışma hayatı yaratmaya çalışıyorlar. PTT kanun tasarısını incelersek “KPSS sınavından seçilecek olan personelin; işe alma, unvan, atama, görevlendirme, eğitim, terfi, görevde yükselme, disiplin, izin, görevden alma, sözleşmenin yenilenip yenilenmemesi veya sona erdirilmesi yönetmelikle düzenlenir.” maddesini görürüz. PTT’ de dağıtım işlerini yapan firma elemanlarının 800 TL’den fazla almadığı gerçeğini bu madde ile birleştirirsek bizi neyin beklediği net olarak ortaya çıkmış olacaktır” diye konuştu.
SÜRECE GEÇİT VERMEYECEĞİZ
PTT emekçileri olarak, bu sürece geçit vermeyeceklerini söyleyen Balcan, “27 Mart 2013 günü mecliste görüşülecek olan PTT A.Ş kanun tasarısının geçmemesi için ülke genelinde bütün PTT emekçilerinin iş bırakma eylemine tam katılım sağlamaları neticesinde bu kanun tasarısını geri çekebiliriz. Aynı zamanda Gaziantep halkının da bu konuda duyarlı olması , kendilerine ait olan PTT’lerin A.Ş olmaması için PTT emekçilerini desteklemesi gerekliliği görüşündeyim. Vatandaşlar şuan belki farkında olamayacaklardır ama ileriki yılarda hiçbir kargo şirketinin gidemediği yerlere gönderilerini gönderirken çok daha fazla ücret ödeyerek göndereceklerdir. Yapacakları havaleleri kat kat daha fazla ücret ödeyerek gönderebileceklerdir” şeklinde konuştu.
Gaziantep Haber Sen Örgütlenme Sekreteri Mesut Balcan, 5 Mart 2013 tarihi itibariyle PTT’nin A.Ş’ e dönüştürülerek özelleştirilmesi için ilk adım atıldığını, Meclise sunulan kanun tasarısı ile, ülkemizin en ücra köşelerinde ve tüm ülke genelinde halka hizmet sunan PTT’nin, posta dağıtımını kaliteli ve sürekli yapmak bahanesiyle bankacılık ve diğer hizmetleri ile birlikte şirketleştirilip özelleştirilmek istendiğini belirtti.HERŞEY NET OLARAK ORTAYA ÇIKACAKBununla beraber mevcut personelin ise, 657 sayılı Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilmek istendiğini belirten Mesut Balcan, “Güvencesiz, kıdem tazminatsız, asgari ücretli, 12 saatlik mesai ve sosyal hakları kısıtlı bir çalışma hayatı yaratmaya çalışıyorlar. PTT kanun tasarısını incelersek “KPSS sınavından seçilecek olan personelin; işe alma, unvan, atama, görevlendirme, eğitim, terfi, görevde yükselme, disiplin, izin, görevden alma, sözleşmenin yenilenip yenilenmemesi veya sona erdirilmesi yönetmelikle düzenlenir.” maddesini görürüz. PTT’ de dağıtım işlerini yapan firma elemanlarının 800 TL’den fazla almadığı gerçeğini bu madde ile birleştirirsek bizi neyin beklediği net olarak ortaya çıkmış olacaktır” diye konuştu.SÜRECE GEÇİT VERMEYECEĞİZPTT emekçileri olarak, bu sürece geçit vermeyeceklerini söyleyen Balcan, “27 Mart 2013 günü mecliste görüşülecek olan PTT A.Ş kanun tasarısının geçmemesi için ülke genelinde bütün PTT emekçilerinin iş bırakma eylemine tam katılım sağlamaları neticesinde bu kanun tasarısını geri çekebiliriz. Aynı zamanda Gaziantep halkının da bu konuda duyarlı olması , kendilerine ait olan PTT’lerin A.Ş olmaması için PTT emekçilerini desteklemesi gerekliliği görüşündeyim. Vatandaşlar şuan belki farkında olamayacaklardır ama ileriki yılarda hiçbir kargo şirketinin gidemediği yerlere gönderilerini gönderirken çok daha fazla ücret ödeyerek göndereceklerdir. Yapacakları havaleleri kat kat daha fazla ücret ödeyerek gönderebileceklerdir” şeklinde konuştu.