Özkan, Vali Yerlikaya’ya PTT’nin 177'ıncı Kuruluş günü anısına “Pul Müzesi Harita Katoluğu” hediye etti. Özkan yakın zamanda Çıksorut Dağıtım Merkezinin hizmete açılacağını söyledi.

ÇELENK BIRAKTILAR

Gaziantep PTT'nin 177. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törenin ardından Merkezi PTT binasında Gaziantep PTT Başmüdürü Zekai Özkan tarafindan 177'nci müşteri olan İlyas Seyrek'e çeşitli hediyeler takdim edildi.

BİLGİ VERDİ

Gaziantep’te 1 Posta Ayrıştırma ve Dağıtım Merkezi Müdürlüğü, 1 Posta Dağıtım Merkezi, 12 Merkezi, 50 PTT Şubesi, 6 PTT Acentesi olmak üzere 70 işyeri ve 600’e yakın personel ile hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Özkan, "İlimiz genelinde vatandaşlarımıza hizmet götürebilmek için ilave işyeri açma çalışmalarımız devam ediyor. "Ayrıca 2 adet PTT mobil aracımız ile PTT işyeri bulunmayan mahallelerimizde belirli günlerde tüm hizmetlerimizi sunmaktayız. Ana hizmetlerimizin yanı sıra emekli maaş ödemeleri, isteyen vatandaşlarımıza konutta ödenmekte" dedi.

TÜM VERGİ ÖDEMELERİ PTT'DEN YAPILABİLECEK

Tüm vergi ödemeleri PTT üzerinden yapılabilecek vurgusunu yapan Özkan, şu şekilde konuştu. "İhtiyaç kredisi, PTTcell markası ile GSM hizmetleri, faturalı ve faturasız aboneliklerin yanında tüm abonelerde PTT markasıyla TL yüklemesi yapıyoruz. Kişisel pul hizmeti ile herkesin kendi pulunu yaratıp özellikle çocuklarımıza yazma alışkanlığımızı kazandırmak için çalışmaktayız. Gaziantep olarak otoyollarla çevrili bir kentte bulunmamız nedeniyle HGS etiketi ve kartlarını tahsis ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde gelir idaresi başkanlığı ile yapılan Genel Müdürlüğümüzce varılan mutabakat sonucu tüm vergi ödemelerinin (motorlu taşıtlar vergileri dahil) PTT’den yapılabilecek."

VALİ'DEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

PTT'nin tarihimize tanıklık eden oldukça köklü bir kurum olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya "Milletimizle beraber acı-tatlı birçok olaya şahitlik eden bu değerli kurumumuz, halkın gönlünde güzide bir yere sahiptir. Öyle ki; türkülerimizde bile hak ettiği yeri almıştır. Bu yönüyle de kendisini diğer kurumlarımızdan farklı bir yerde konumlandırmıştır. PTT’nin günümüze kadar geçirmiş olduğu dönüşüm ve kendini sürekli geliştirip çağın gerekliliklerine uygun bir hale getirdiğini de ifade eden Vali Yerlikaya “Sadece posta alanında değil, bankacılık ve telekomünikasyon gibi birçok alanda vatandaşlarımıza başarılı hizmet sunan kurumumuzu ve kurum çalışanlarımızı Müdürümüzün şahsında kutluyorum. “ dedi. AYŞEGÜL BAĞCI